avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce fel de actiune trebuie sa deschidem?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce fel de actiune trebuie sa deschidem?

De 2 ani de zile, eu si inca vreo 200 de persoane din tara, suntem angajate cu contract absolut legal pentru desfasurarea de activitati de formare in calitate de formatori, experti pe termen scurt. Din pacate, in aceasta perioada am primit salariul corespunzator doar de 3 ori. Mentionez ca functionam ca experti in cadrul unui proiect POSDRU. Desi am insistat, firma respectiva (care are contracte preferentiale cu statul si cu un anume minister) refuza sa ne trimita in clar o sitiatie a platilor efectuate si a platilor restante. De asemenea, in urma anuntarii intentiei de a da in judecata angajatorul, am fost informati de catre manager ca termenul de prescriptie al platilor ar fi 27 iulie, anul curent, desi noi credem ca prescriptia a operat deja, iar informatia cu referire la data prescriptiei ne-a fost oferita cu rea credinta.
Intrebarile mele (ale noastre) sunt:
Ce fel de actiune trebuie sa deschidem inainte de data de 27 iulie? Avem nevoie de avocat pentru a deschide actiunea si a suspenda termenul de prescriptie a platilor? Exista cereri online pentru deschidere de actiune?
In situatia extrem de neplacuta, in baza raspunsului primit, care s-ar dovedi a fi facut cu rea credinta, putem actiona firma sau managerul in judecata pentru daune? Ce fel de actiune ar fi aceasta?
Va multumesc anticipat in numele colegilor si al meu pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
ivangabriela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ivangabriela , utilizator 15:56, 5 Iulie 2014
Aceasta este o veste extraordinara!!! Multumesc frumos, da, voi cauta un avocat!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu salariu neplatit cturcu2004 cturcu2004 Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: sunt angajat al unei firme care implementeaza proiecte prin POSDRU. Si evident in lipsa rambursarilor din ultima ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale prescrise sau nu ? fbogdan fbogdan Va rog ajutati-ma! Mi-am dat demisia incepand cu 26.02.2008. Decizia de desfacere a contr.de munca e in 28.02.2008. Nu mi-au platit salariul prin card iar la ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator anca0909 anca0909 Am depus o cerere pt salariul comepensator intrucat a fost restructurat postul si am fost data in somaj.Intrebarea mea este daca aceasta cerere are vreun ... (vezi toată discuția)