avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul poate sau nu poate avea calitate procesuala ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul poate sau nu poate avea calitate procesuala pasiva?

Executorul poate avea uneori calitate procesuala pasiva sau niciodata ?
Am gasit o Sentinta in care scrie: „Referitor la excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a BEJ ..... invocată de .... instanţa a respins-o ca neîntemeiată, apreciind că prin distribuirea sumelor, se include şi onorariul de executare, executorul judecătoresc având un interes personal şi deci, calitate procesuală pasivă”
Va rog sa-mi spuneti daca este legal.
Cel mai recent răspuns: fdanila , utilizator 11:06, 30 Iulie 2014
Abia acum ati povestit ceva din care se poate intelege ceva (recititi si dvs. topicul).
1) da , faceti recurs si introduceti bejul in proces si
2) cat priveste jurisprudenta gasita pe net, in Romania precedentul judiciar nu este izvor de drept, (ci doar deciziile CCR pot constitui izvor de drept), ca atare judecatorul are libertate (aproape deplina) in dosarul avut spre solutionare. Va trebuie neaparat asistenta juridica specializata in cazul dvs.
Multumesc pt. raspuns.Personal nu cred ca e necesara asistenta juridica.Este o problema „simpla”.,si anume la cine sunt banii X incasati ilegal si care trebuiesc inapoiati debitorului ,la mine sau la executor,
Da, corect, dar mai conteaza si procedural cum se abordeaza actiunea.
In cadrul contestatiei la executare nu are calitate procesuala pasiva decat daca ar fi chemat injudecata de intimat.
Adica doar creditorul are un raport juridic cu executorul.

Trebuie analizata toata hotararea la care s-a facut referire.

Vă rog sa-mi spune?i ce art pot invoca pt chemarea în judecată a executorului pt. acest motiv, ca în proces preten?ia este legată numai de onorariul executorului ? multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine si cum plateste ? udreacris udreacris Ce responsabilitati are un B.E.J. intr-un proces de intoarcerea executarii care are ca motiv nerespectarea Sentintei civile privitoare la procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitãtii procesuale pasive a bej ?? bufa bufa Cum se poate explica excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a unui BEJ care a facut o executare silită in procesul ulterior de intoarcere a ... (vezi toată discuția)