avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea prenumelui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea prenumelui

Buna seara!
Am fost la starea civia sa mi schimb prenumele.Mi s a raspuns"trebuie sa aveti motive temeinice sa l schimbati"
Motivul este ca nu mi place.Nu eu mi l am ales eu.In cateva zile imi schimb buletinul si aveam ocazia cea mai buna.Ar trebui sa se puna nume provizorii copiilor la nastere,ca apoi la varsta de 14 ani sau la majorat,sa il poata schimba fiecare dupa bunul plac.E ca si cu religia.Vreau nu vreau,sunt crestin ca asa vrea statul roman si B.O.R.Ar trebui schimbate cateva legi in tara asta.Cum sa i demonstrez si unde trebuie sa ma duc sa revolv schimbarea prenumelui inafara de starea civila?
M as duce la primar,dar e ocupat cu carnavalul lui estival :D
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
Ares-3, moderator
am facut 7 cerereri si am primit un singur raspuns."Ai nume de sfant care este foarte frumos"

Nu cred.
Nu cred nici ca ati depus cereri in scris si nici ca ati primi un asemenea raspuns in scris.
Reveniti cand o sa aveti un raspuns oficial in scris.
Buletinul trebuie schimbat oricum daca expira, apoi daca reusiti cu numele il mai schimbati o data ca nu e mare inginerie.

Dati-mi voie sa am rezerve solide in ceea ce priveste refuzul. Cine anume va refuzat? Ofiterul de stare civila? A scris el negru pe alb ca aveti nume sfant si considera el ca cererea dvs. nu este indreptatita? Mai ales ca dupa cum relatati dvs. in al 9.lea ceas, doriti doar sa renuntati la unul dintre prenume si nu sa va schimbati in totalitate prenumele. Pai e simplu d.le, dati o declaratie ca nimeni nu va cunoaste cu prenumele y, dar toti va cunosc cu prenumele x, va duceti 1 prieten si 1 vecin care sa declare la notar ca nimeni nu are habar de cel de-al doilea prenume si ca toti va striga doar cu prenumele x, pentru inceput depuneti la posta cererea pentru Monitorul oficial, asteptati Monitorul acasa, solicitati cazierul judiciar si fiscal, faceti copii legalizate dupa actele de stare civila , luati declaratiile de la notar ale prietenilor si mergeti cu tupeu la st. civila unde solicitati ca toate actele insotite de cerererea dvs. sa fie inaintate asa cum au fost ele formulate Consiliului judetean. Si asteptati raspunsul de la Consiliul Judetean. Dar cand mergeti solicitati si un nr. de inregistrare la cerere si fiti calm.
Nu sunt pensionar ca sa am timp ptr toate demersurile astea.Pai dupa ce am cerut schimbarea numelui si am fost refuzat,am incercat cu excluderea lui,verbal.Nu am timp sa fac cereri peste cereri.Le as da de lucru,si credeti ma ca nu o sa mi spuna nimeni"vai ce ne plictiseam".Stiti bine cum e cu sistemul in tara noastra si vreti sa ne facem impresia ca nu am fost la locul si momentul potrivit.Suna cam asa ce spuneti dvs"Traim intr o tara unde totul se rezolva cat ai bate din palme,avem angajati foarte amabili care va rezolva problemele imediat.Haide ti sa fim seriosi...:)
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
ContSters325089, utilizator
Ei vedeti, asta e treaba romanului sa filosofeze. Treceti la fapte, faceti cererea si dupa ne mai scrieti. Altfel cum puteti demonstra ca ati intreprins toate demersurile necesare. Cel putin pentru linistea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui alibec alibec va salut cu respect ,am si eu o intrebare ,daca de curand mi-am schimbat religia de fapt nu aveam nici una pt ca tatal meu fiid de religie musulmana iar mama ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume copil SHAMMY SHAMMY Buna ziua. As dori sa stiu daca pot schimba un prenume al copilului din certificatul de nastere, avand in vedere urmatoarea motivare: unuia dintre parinti nu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui roxy17 roxy17 Buna seara! Am si eu o problema in legatura cu numele mai exact prenumele copilului meu care s-a nascut acum 2 luni. Povestea, pe scurt suna in felul urmator: ... (vezi toată discuția)