Deci....nu s a emis niciun certificat de mostenitor!
s a emis încheiere de suspendare a procedurii succesorale. Dvs nu trebuia sa primiti citatie căci la cererea Dvs s a cerut suspendarea procedurii succesorale.incheierea a fost trimisa la instanța.
De acum încolo dezbaterea succesorala va avea loc in instanța. Angajați va avocat ca sa puteti sa va apărați interesele cat mai bine.
Am sa verific la dosar, dar daca nu ma insala memoria am vazut scris ca s-ar fi eliberat un certificat de mostenitor fratelui. Am sa merg la instanta sa verific...
Am un avocat. Au intervenit chiar doi pe dosar.
Eu am cerut o incheiere, fiind amenintata, cred ca am semnat o cerere pt suspendare, dar sub presiunea amenintarilor si la cererea notarului care sustinea ca incheierea e legata de suspendare. Matusa tipa la mine in cabinetul notarului...In anticamera notarului, prietenul fratelui ma ameninta telefonic iar fratele ma astepta pe drum spre notar dupa ce ma amenintase. De aceea am venit insotita de un martor, (altul decat cel care certificase ca sunt fata lui tata), de frica...Nu stiu cum sa va explic dar nu aveam de ce sa nu accept mostenirea, avand in vedere situatia mea. Incheierea am cerut-o in asteptarea rectificarii listei masei succesorale, pt a putea beneficia de cota din terenul care (am aflat ulterior) fuses "vandut" fratelui de catre parinti fara stirea mea...
Cand nu esti din breasla si esti amenintata si sub presiune te poti incurca intre termenii incheiere si suspendare...De altfel nu se spune incheiere de suspendare?
Dvs trebuie sa înțelegeti ca acum ati mutat dezbaterea in instanța . Ati mai intervenit si in alte topicuri cu aceeași problema. Vi s a mai explicat. Angajați va avocat . La notar nu mai aveti ce cauta. Nu exista niciun certificat de mostenitor s a suspendat cauza la notar.
As fi dorit sa stiu parerea unui notar, adica a d-v sau a altui notar de pe forum. Mentionez ca in nici unul din topicuri nu am avut parera unui notar. Puteti verifica cu adminul.
Am avocat...
Cel de acum ma sfatuieste ca este o infractiune complexa: amenintare plus lovire si ca trebuie introdusa actiune in domeniul penal...Procul mi-a raspuns ca pot sa introduc actiunea in penal in rastimp de 20 de zile...Deci dpdv avocatesc este OK.
Interesanta opinia d-v... Eu am mutat actiunea in instanta?
Nu am obtinut nici o incheiere, nici un certif de mostenitor si m-am dat in judecata singura fara ca macar sa fiu la curent? Ce QI credeti ca am? (Este retorica intrebarea?...)
Am remarcat ca actiunea este in instanta...:stunned:
Daca cititi atent postarea in incheierea notarului scrie ca: \"La data de 28/01/2013 d-na XXXX(eu) a formulat o noua cerere prin care a solicitat amanarea procedurii succesorale...\"
Deci ultima actiune facuta de mine la notar a fost o cerere de amanare a succesiunii, in asteptarea unei liste corecte a inventarului masei succesorale.
[...]\"\"La data de 15/05/2013 a fost depusa la dosar de catra d-na XXXXX (numele mamei) o cerere de suspendare a succesiunii la notariat, la care a anexat Certificatul de grefa nr. XXXX (nr. dosarului din instanta actual, dosar aflat pe fond inca), eliberat de Judecatoria sect 1, Bucuresti, din care rezulta ca aceasta si fiul ei s-au adresat instantei judiciare pt dezbatera succesiunii, cu termen in dat de 18/06/2013\"
Deci mama si fratele au introdus actiunea in instanta pentru stabilirea masei succesorale, actiune in care sunt parata.
[...]\"In temeiul art. 108 lit C din Legea 36/1995 privind notarii publici si activ notarial repubicata
DISPUN
Suspendarea procedurii succesorale privind defunctul XXX, CNP xXXX, decedat in data de 04/11/2012, cu ultimul domicilui in XXX, in baza art. 108 lit C din Legea 36/1995 privind notarii publici si activ notarial repubicata.
Tehnoredactat XXXX
S-a achitat taxa de 496 de lei cu bon fiscal nr XXXX/ 15/05/2013 de catre d-na XXX (numele mamei mele) care a ridicat in doua exemplare pt ea si fiul acesteia XXXXX (numele fiului).\"
Deci suspendarea s-a facut de catre notar pe 15/05/2013 si inmanat mamei si fratelui. Cei doi insa au introdus actiunea in justitie pe 11/02/2013, cf portal jud sect 1.
Intrebarea mea adresata d-v a fost: \"Cum a fost posibil ca actiunea sa fie deschisa la notar si in instanta in acelasi timp, fara incheierea de la notar caci actiunea a fost introdusa pe 11/02/2013 si incheierea inmanata mamei pe 15/05/2013 cand mama achitata taxa de 496 de lei, (pt incheiere, pt onoraiul notarial? Nu este specificat\"
Evident daca sunteti ocupata si nu puteti raspunde inteleg.
Va multumesc pentru raspuns!
Doamna, faptul ca ati fost agresata nu este treaba sau problema notarului...
Daca cititi legea notarilor sau daca domnul avocat care l ati angajat ar binevoi sa va explice sau sa citeasca si dansul Lgea notarilor care se gaseste pe internet avem cazurile de suspendare ale procedurii succesorale notariale .
Art.107/ 108 din Lege lit c
Procedura succesorala se poate suspenda atunci cand mostenitorii sau alte persoane interesate prezinta dovada ca s au adresat instantei de judecata pentru stabilirea drepturilor lor.
Ca sa suspenzi o procedura ea trebuie initiata, ma gandesc eu...asa si logic si juridic vorbind....Asa a fost posibil....Dovada este certificatul de grefa...
Nu ati mutat dvs m am exprimat in general, adica mostenitorii.....
Nu fac aprecieri la IQ ul dvs insa amestecati lucrurile. Consider ca ati priit lamuriri destule. Din pacate eu sunt singurul notar in forum si in calitate de moderator va rog sa nu ai interveniti in alte topicuri deschise de alti useri cu problemele dvs.