Ma aflu in urmatoarea situatie: Mi s-a desfiintat locul de munca, am dat in judecata firma, am castigat si procesul si recursul. Am primit acasa o hartie in mai 2014 prin care ma chema la firma ca sa puna in aplicare sentinta. La intalnire mi s-a spus ca nu este loc pentru mine si am fost intrebata "' chiar vreau sa ma intorc?" Cand am raspuns ca da mi s-a spus ca imi vor cauta un loc si ma suna. Am fost sunata pe 10 iunie sa ma duc sa imi iau salariul incepand din mai ( salariile din urma le-am primit) si mi s-a spus ca nu este loc pentru mine si ca ar trebui sa imi dau demisia, apoi m-au trimis acasa sa ma gandesc ....pe 10 iulie am fost chemata din nou sa iau salariul si iarasi mi s-a propus demisia. Cand am refuzat mi s-a spus ca de pe 11 sa vin la servici. Am fost instalata intr-o camera depozit unde exista un birou si un scaun si trebuie sa stau acolo 8 ore pe zi singura, fara sa fac nimic "ma uit pe pereti". Situatia nu este foarte roz pentru mine, dar urmeaza probabil sa mi se desfiinteze postul daca nu cedez eu curand si imi dau demisia (nu vor sa imi desfiinteze postul de frica sa nu ii actionez eu din nou in judecata).
Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa procedez in acest moment deoarece as vrea sa ii actionez din nou in instanta si nu cred ca vor mai face varza actele ca prima data. Nu as fi vrut sa mai merg o data in instanta dar se fac foarte multe abuzuri la aceasta firma si se pare ca acestea nu se vor finaliza aici.
Nu am mai semnat absolut nimic de la reincadrare, au considerat valabile contractul individual si fisa postului de inainte de concediere. Problema care ma macina este ca stau intre 4 pereti si nu fac nimic, doar astept probabil inca cateva luni dupa care sa ma dea iarasi afara. Eu nu tin sa stau aici neaparat, dar am un salariu foarte bun la care nu vreau sa renunt ( am cautat alt job......ca nu sunt masochista sa stau aici forever........dar salariile care se ofera pe piata si pe care le-am gasit sunt cu 30% - 40% mai mici decat ce am eu in prezent). As vrea sa stiu ce trebuie sa fac, documentatie, astfel incat sa fiu pregatita in cazul unui nou process ( daca ma dau iarasi afara)
Atat timp cat nu incalcati nici un regulament, nici o regula, nu vad cum ar putea sa va dea afara; singura modalitate ar fi desfiintarea postului (sau...reorganizarea judiciara, intrarea in dizolvare sau faliment a angajatorului) situatie in care puteti primi indemnizatie de somaj. In acest caz nu cred ca mai aveti motive sa-i dati in judecata, bineinteles, daca este respectata procedura emiterii deciziei de incetare din motive neimputabile salariatului.
Iata ca inevitabilul s-a produs......dupa trei luni in care am stat intr-un birou fara sa fac nimic, am primit acasa decizia de concediere si desfiintare a postului. Spuneti-mi va rog ce pot sa fac acum? Mai am vreun suport legislativ pentru un nou proces? Eu cred ca mi s-a facut o nedreptate ( din nou) si as vrea sa meg la tribunal iarasi dar nu stiu daca ma ajuta legea, este ok din punct de vedere legislativ sa ma reintegreze, dupa care sa ma izoleze intr-un birou in care sa nu fac nimic ca apoi sa imi desfiinteze postul din nou?
Decizia de concediere se poate contesta in termen de 45 de zile de la comunicare la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Este o practica a unor angajatori ca dupa reintegrare sa urmeze o noua concediere.
Concediere colectiva
eu1984
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce inseamna concediere colectiva si daca se pot obtine salarii compensatorii in urma unei concedieri colective si cum poti ... (vezi toată discuția)