buna seara. va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri. fostul sot m-a chemat in judecata pt accesiune imobiliara artificiala si cere 80% sa ii se atribuie lui , ca sulta , si 20 % mie tot in acesta chemare in judecata cere sa I se constate calitatea de bun comun a imobilului si a unor bunuri mobile descriese cu o val mult mai mare decat cea reala. situaita reala este urmatoarea in 2009 am construit o casa fara aut. de constructie,pe terenul meu proprietate pesonala dinainte de casatorie , eu I-am facut procura fostului sot sa scoata autorizatii (constructie , mediu etc) si el pe baza procurii a dat declaratie notariala ca a construit in 2005 o casa impreuna cu mine. casa a fost facuta cu credite de nevoi personale el 32000 lei eu 25000 lei. eu girant la creditele lui credit pe care nu le-a mai platit
in ultima perioada a casniciei el nu mai contribuia la cheltuielile casei consuma foarte mult alcool, am un proces verbal din care reiese ca a ridicat 25 litri alcool impreuna cu bunuri personale de la domiciliul meu ( alcoolul lui dinainte de evacuare ) in cererea lui de chemare numeste martori pe care nu ii cunostea in 2005 cand declara ca a facut casa iar pe unul din martorii l-a cunoscut dupa 2012 dupa divort. va rog sa imi spuneti daca poate obtine 80% asa cum cere daca se tine cont ca nu contribuia la cheltuielile casei ,declaratie la notar falsa , martori mincinosi etc .. il pot obliga prin lege sa cumpere el casa sa ma despagubeasca el cu valoarea casei si a ternului la pretul din grila notariala. la ce ar trebui sa ma astept ? in cererea de chemare in judecata se precizeaza ceva ca pot invoca exceptii. am cum sa invoc exceptii in situatia mea ?
voi merge la avocat( cu documentele pe care le am ) sa ma reprezinte dar am nevoie si de alte pareri sa stiu cam la ce sa ma astept . orim am inteles ca este de durata astfel de process cam 2 ani????/
buna ziua. referitor la mediator a refuzat categoric orice mediere , initial am incercat o tranzactie dar s-a razgandit in fata avocatului la care am mers.
astept si niste pareri cu privire la modul in care trebuie dovedit in instanta cu cat a contribuit fiecare , martori mincinosi propusi , oameni pe care i-a cunoscut dupa ordinul de protectie dupa divort etc , am multe nelamuriri si el ma tot chema in judecata pt diverse prostii dar cu partajul de 80% cat vrea el nu pot sa nu ma interesez cat mai mult pt ca e vorba de mine si de copilul meu de viitorul nostru.
astept parerile dumneavoastra si sfaturi .multumesc
o prima exceptie ar fi cea de inadmisibilitate a actiunii promovate de sot. Ceea ce ati prezentat nu se incadreaza in ceea ce pretin reclamantul ci eventual, [putem vorbi de o actiune de partajare a bunurilor comune obtinute in timpul casatoriei.
Nu trebuie sa ne facem reclama pe acest site, dar sincer, nu aveti cum sa va descurcati fara un avocat prezent in fizic in fata dvs. si care sa vada intreg dosarul, sa discute cu dvs. asupra intregii problematici a cazului, etc.
multumesc. asa cum am spus ma voi prezenta cu actele la un avocat aici am cerut sfatul dumneavoastra deoarece am nevoie de mai multe pareri si sa stiu la ce sa ma astept , cat dureaza procesul , cat poate castiga in cel mai rau caz pt mine , cum sa dovedesc ca martorii propusi i-a cunoscut dupa divort dupa ce s-a construit casa , la un moment dat am dat declaratie la politie ca a intrat in curte la 6.30 dimineata cu persoane necunoscute care nu s-au prezentat cine sunt , iar una din persoane este martor acum pt partaj ,fostul sot pretinde ca s-a inceput casa in 2005 cand toate actele arata ca s-a inceput in 2009 prin iunie , am si un contract in acest sens cu o firma dar firma nu l-a inregistrat in evidente contabile are in schimb stampila firmei , am inregistrari trancsrise din care reiese ca el avea bani in timpul casatoriei de care nu stiam .stiu ca sunt multe aspecte de clarificat dar o parere si o sugestie nu strica niciodata. .
multumesc
buna ziua. am luat legatura cu dna avocat si imi spune la fel si dansa ca e inadmisibila cererea de accesiune dar ca judecatorul poate dispune o sulta in favoarea fostului sot de 50% din valoare casei ( 48000 EURO evaluata de el). E Posibil atata timp cat casa nu are autorizatii sa valoreze atat tinand cont ca eu nu pot vinde acest bun pt a-l depagubi?o casa identica cu autorizatii cu tot face poate 48000 dar acesta cum e evaluata de judecator ?cum poate dispune in cel mai rau caz pt mine ?
multumesc
Partaj
tinaa
buna ziua .
va scriu din nou pe scurt situatia mea si va rog sa ma sfatuiti cu privire la o nelamurire. am pe rol un proces de partaj cu fostu sot ( a ... (vezi toată discuția)
Partaj
calanceavasile
Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)