avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare - cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare - cumparare teren

Buna ziua,

As dori sa stiu cum se poate sau daca se poate sa anulam un contract de vanzare - cumparare teren intre mama si fiu. Mama a vrut sa faca donatie dar a fost sfatuita sa faca contract de vanzare cumparare desi nu a primit nici un leu si nici un folos material. Fiul a detinut o garsoniera. Intre timp s-a casatorit. Pe terenul pe care l-a primit de la mama (care in acte figureaza ca l-a cumparat impreuna cu sotia lui) , cu banii de pe garsoniera vanduta si cu munca lui a facut o casa. Acum este pus in situatia de a divorta. Cum poate ramane el in casa deoarece totul I se datoreaza lui, iar motivele divortului sunt infidelitatea sotiei lui? Va multumesc si astept raspuns cat mai curand!
Cel mai recent răspuns: ContSters323967 , utilizator 23:57, 3 August 2014
marimea pretului trecuta in act nici nu conteaza pentru a califica actul

conteaza intentia partilor:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare teoretica legata de cauza actului civil ponytail ponytail Intrebarea mea este referitoare la una dintre conditiile valabilitatii cauzei: cauza sa existe. Exista situatii in care cauza lipseste din cauza lipsei ... (vezi toată discuția)
Lauza a semnat contractul de vanzare cumparare, sotul fugit cu banii corinuta corinuta Speta> Doamna impreuna cu sotul ei decid sa cumpere apartamentul mamei ei. Intre timp sotia naste, dupa 48 de ore de la nastere sotul impreuna cu notarul si ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare Cris2005 Cris2005 Buna ziua. Am o nelamurire. Socrii au decedat si la mostenire vin fiica acestora si fiul meu care este copilul fiului decedatilor ( la randul lui decedat in ... (vezi toată discuția)