Buna ziua,
Acum cateva zile am ramas blocat in lift impreuna cu un prieten dupa ce plecasem de la o petrecere. Am incercat sa deschid usa liftului prin maneta din lateral de pe interior, am incercat sa imping usa, am actionat butonul de alarma, am tipat, am urlat dar nu a venit nimeni. Era 2 dimineata.
Cum eu sunt claustrofobic, m-am panicat si, impreuna cu cealalta persoana, am izbit usa liftului cu picioarele pana a cedat balamaua si s-a deschis. Gazda ne-a spus astazi ca administatia de proprietari a blocului intentioneaza sa depuna plangere penala impotriva mea si a amicului.
Eu sunt taiat pe mana pentru ca am spart geamul de pe centrul usii iar amicul e la spital cu o taietura aproape de tendon.
In cazul in care se depune plangerea penala, avem vreo cale de aparare? Nu mi se pare corect sa fiu tras la raspundere pentru nepasarea vecinilor si defectul liftului. Nu intentionez sa platesc pentru ca am incercat cu disperare sa ma salvez de acolo.
Multumesc
Asociatia va trebui sa isi retraga plangerea facuta, printr-o declaratie in fata organelor judiciare, si abia apoi se dispune clasarea de catre procuror.
Vorbiti cu cei de la Asociatie sa faca acest lucru, ca sa nu va treziti ca dosarul isi urmeaza cursul, deoarece repararea prejudiciului nu este un temei de incetare a procesului penal, ci doar retragerea plangerii de catre Asociatie, ori intervenirea unui Acord de Mediere intre dvs si Asociatie.