avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar persoane lista intretinere asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar persoane lista intretinere asociatie

este corescta trecerea pe lista de intretinere la nr.persoae a unui nou nascut dupa o luna de la nasterea sa?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:40, 15 Iulie 2014
da , dar asta nu inseamna ca din moment ce s-a nascut bebelusul , a si fost pus la intretinere , probabil asociatia respectiva merge doar cu o luna in urma pentru afisarea listelor , ceea ce inseamna ca bebelusul a intrat in drepturi .
In fapt nici nu mai conteaza +/- 1 sau doua luni dupa ce copilul vine de la maternitate, astfel ca noi nu suntem asa de scrupulosi in aceasta privinta (copil nou nascut).
Problema este ciudata la parintii care au copii de 3-4 ani pe care nu vor sa-i treaca in evidenta asociatiei. Cazul l-am mai relatat in alt topic: proprietar nou, vine prima data la asociatie, declara consumul de apa, intreb nr. de persoane - zice doua ( venise la asociatie impreuna cu copilul), eu ma uit la copil si omul de colo - ca doar nu trebuie sa-l pun si pe „bebe”...
Bebele fiind cam de 3 ani! L-am luat in evidenta in protestele vehemente ale parintelui - ca asa ceva nu i s-a mai intamplat (locuise in gazda in mai multe locatii).
Efectiv nu stii cum sa-i spui ca „bebele” lui este persoana inca de la nastere, ca are deja drepturi, dar si obligatii. Le-am urat sanatate parintilor, precum si copilului si am inchis discutia...
Silvia2013 a scris:
este corescta trecerea pe lista de intretinere la nr.persoae a unui nou nascut dupa o luna de la nasterea sa?

Nu. Nu este corect sa se treaca un nou nascut la intretinere dupa o luna de la nastere ci se trece pe lista de plata chiar din prima luna.
Parintii se prezinta la asociatie pentru a fi trecut in evidenta copilul care in baza certificatului de nastere se trece in carte de imobil. Printre urarile de bine si felicitarile de rigoare, acestia aduc la ncunostinta ca ieri-alaltaieri au venit cu copilul acasa de la maternitate.
Daca de la sosirea acasa pana la sfarsitul lunii e mai mult de jumatate de luna, copilul este trecut la intretinere in acea luna. Daca pana la sfarsitul lunii este mai putin de jumatate, copilul se trece la intretinere de luna urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea nou-nascutului la intretinere bibic bibic buna ziua as dori sa stiu si eu daca un copil nou nascut plateste la asociatie femeia de serviciu si curenrul pe scara timp de in an ? va multumesc (vezi toată discuția)
Inregistrare copil nou-nascut la asociatia de proprietari SIRBUMARIA SIRBUMARIA Buna ziua, Cand se inregistreaza un nou- nascut la Asociatia de proprietari ca numar de persoane? Multumesc. (vezi toată discuția)
Intretinera la bloc pentru bebelusi cristina adriana cristina adriana Buna ziua, am un bebelus de 5 luni, cand s-a nascut l-am anuntat la administratorul de bloc insa raspunsul a fost sa mai asteptam. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)