avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, am pus spre vanzare un imobil cu suma de 40.000 EUR, eu locuiesc in imobil cu mama ( sotul supravietuitor), am chemat la succesiune cele 2 surori vitrege ( consaguine ).Intrebarea este cat % din valoarea imobilului le revine lor? Care este procedura de calcul? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 12:49, 15 Iulie 2014
Din ce mi s-a mai spus calculul sta in felul urmator:
50% sotul supravietuitor
25% eu
25% cele 2 surori, care se imparte la 3 ( eu si cei 2 frati)
Din pretul apartamentului de 40.000 EUR, revenindu-le 6000EUR.
Corect?
nu , gresit mama dvs nu are 50% are mai mult de 50%. Are cota de 5/8.
iar dvs aveti 1/8, frate 1 - 1/8 frate 2 - 1/8.
Atentie la matematica ca e ...grea.
Eu v am explicat clar. Acum ne mai apucam sa facem si clasa a 5 a cu dvs....
Acum ca sa facem artimetica luam suma de 40.000 x5 /8 fac 25.000 , care ii revin mamei dvs din pretul de 40.000
Apoi luam 40000 x1 /8 care fac 5.000 Euro pentru fiecare copil, adica pentru dvs 5000 Euro, pentru frate 1 - 5.000 Euro si pentru frate 2 - 5.000 Euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)
bunica vitrega - cine o mosteneste? inna inna Buna ziua, Dupa moarte bunicii, bunicul meu s-a recasatorit. Mama avea 18 ani iar apartamentul in care locuiau toti trei era inchiriat. Ulterior l-au ... (vezi toată discuția)
Mostenire: frati buni, frate vitreg Letavyo Letavyo Buna ziua! Am si eu nevoie de o lamurire. Situatia este urmatoarea: suntem 4 frati buni si avem un frate vitreg din partea mamei, dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)