avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar Alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar Alcoolemie

Buna seara. As dori sa stiu daca am vreo sansa de a scapa mai usor ( fara dosar penal , sau macar cu suspendare)daca am avut 0.61 alcool pur in aerul expirat .In sange nu stiu cat am avut deoarece tanti de la IML nu a vrut sa-mi zica. Nu am alte abateri penale doar abateri contraventionale ( amenzi circulatie - de viteza toate ). La ce sa ma astept mai departe ?
În cursul urmăririi penale, după punerea în mişcare a acţiunii penale, inculpatul şi procurorul pot încheia un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei de către inculpat.
Acordul de recunoaştere a vinovăţiei are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia.La încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, asistenţa juridică este obligatorie, va recomand sa va angajati avocat care sa va explice implicatiile semnarii acestui acord, sa nu mergeti acolo sa semnati ca primarul.
După încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul sesizează instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în fond şi trimite acesteia acordul de recunoaştere a vinovăţiei, însoţit de dosarul de urmărire penală.
Instanţa se pronunţă asupra acordului de recunoaştere a vinovăţiei prin sentinţă, în urma unei proceduri necontradictorii, în şedinţă publică, după ascultarea procurorului, a inculpatului şi avocatului acestuia, precum şi a părţii civile, dacă este prezentă.
Care sunt avantajele si dezavantaje ?
Ce inseamna ''să judece cauza în fond''?. Deci in concluzie ajung in instanta.....
Acordul de recunoastere a vinovatiei poate fi transformat intr-un avantaj daca ajungeti la un acord favorabil cu procurorul, dar asta va poate explica avocatul care o sa va asiste la respectiva procedura precum si in urma analizei de caz, efectiv nu cred ca merge pe sfaturi, oricat as vrea sa va ajut. In cazul in care va hotarati sa incheiati acest acord, urmeaza sa semnati acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare, este important sa intelegeti exact ce veti face inainte de toate.
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc d.le Patrascu , din mi-ati zis se poate negocia forma de executare (deci in nici un caz nu vreau cu executare) ,bani nu conteaza cat dau ...numa sa se termine repede si bine....

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului elaorlea elaorlea Buna seara, Am si eu o intrebare....In data de 8.06.2014 am fost oprit de Politia rutiera pentru un control de rutina. Am fost depistat cu o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - articole ncpc si ncp Mavryka Mavryka Va rog sa mi spuneti si mie ce este scris la art.483NCPP si ART 336NCP. Va multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan bebeto1999 bebeto1999 Buna Ziua. am si eu o problema , am fost prins pe drumurile publice conducand un autovehicul cu o lacolemie de 0,92 mg alcol pur in aer si am fost dus la ... (vezi toată discuția)