avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot da in judecata Sony pentru fapta de insulta si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot da in judecata Sony pentru fapta de insulta si calomnie prin reprezentanta Sony?

Angajatii Sony Online Entertainment m-au numit rasist ca sa-mi dea ban intr-un joc 3 zile, fara sa aiba probe fiindca nu exista

Pot sa dau in judecata reprezentanta Sony din Romania prin care sa raspunda Sony pentru aceasta calomnie insulta?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 18:27, 25 August 2014
@avocatul patrascu, cautati in google: cristi danilet calomnia si insulta. El si Curtea Constitutionala sunt de parere ca sunt incriminate. N-are nici o importanta daca a fost sau nu omis din noul Cod Penal fiindca legea suprema nu e Codul Penal, e Constitutia Romaniei conform art. 1 (5) din Constitutia Romaniei, si-n plus exista legislatie asemanatoare cu insulta si calomnia sub forma de amenda judiciara pentru fapte care nu prezinta pericolul social al faptelor penale prevazute in Codul Penal, adica calomnia si insulta, dar sunt sanctionabile, adica calomnia si insulta sunt sanctionabile, adica daca calomnia si insulta n-ar fi incriminate, atunci nici amenda judiciara pentru diverse tipuri de infractiuni n-ar fi incriminate fiindca nu sunt ilegale

In plus am gasit pe internet jurisprudenta unor procese de calomnie si insulta castigate dupa intrarea in vigoare a Codului Penal

Concluzie: chiar daca nu te poti constitui parte vatamata, parte civila intr-un proces civil tot te poti constitui, indiferent de parerile contradictorii privind incriminarea calomniei si insultei

P.S. @birou de mediere, regulamentul unui joc nu-ti permite sa incalci drepturile unei persoane insultandu-l ca e rasist, si a contesta o infractiune comisa impotriva ta infractorului, e ca si cum l-ai ruga pe hotul care-ti iese din casa cu televizorul sa-ti lase televizorul. E limpede ca daca n-avea de gand sa-ti ia televizorul, nu-ti intra in casa si nu pleca cu televizorul, deci sa faci o contestatie inseamna sa fii fraier si sa pici exact in bataia de joc a hotului "smecher"

P.S. 2 Acum imi dau seama ca insultandu-ma in public ca sunt rasist, si stiindu-se ca sunt roman, pe langa vestea ca romanii sunt gitani poate se duce vestea ca romanii sunt rasisti
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in interdictie neprobata impotriva mea eusaisapte eusaisapte A introdus o actiune in interdictie neprobata imoptriva mea, adica trebuia sa faca dovada ca sunt alienat mintal, ceea ce reiese ca e reclamantul dupa cum ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia auricius auricius Buna ziua. As dori sa stiu daca sunt incriminate in vreun fel insulta si calomnia intre vecini. Va multumesc (vezi toată discuția)
Calomnia si insulta, sunt sau nu infractiuni ? barbumult barbumult Cautind in Codul penal, cel nou , actualizat in 2014, constat ca nu se gaseste calomnia si insulta. Din lecturare pe net despre cele doua infractiuni mai ... (vezi toată discuția)