avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca la nivel national pe ramura ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca la nivel national pe ramura cercetare-dezvoltare

Buna ziua. Un contract colectiv de munca la nivel de unitate poate contine alte prevederi decat cel national? Ma refer aici strict la salariu de referinta care prin contractul colectiv de munca la nivel national pe ramura cercetare dezvoltare este de 850 ron, iar unitatea are 600 ron in conditiile in care in CCM national pe ramura cercetare dezvoltare scrie cel putin 850 lei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:37, 18 Iulie 2014
La acesta fac eu referire: [ link extern ]
Scuzati daca se considera reclama sau altceva. In acesta scrie ca de fapt salariul de referinta este de 850 lei. La noi CCM pe unitate scrie 600 lei. Si din ce am vazut documentele, din 2011 incoace pare sa nu mai existe CCM pe unitate, deci trebuie luat in considerare cel pe care vi l-am trimis in link. Am dreptate? Plus ca chiar daca ar exista CCM pe unitate nu ar putea fi opozabil in nici un fel celui de rang superior.
Este corecta abordarea dvs. In prezent, salariul minim ar trebui sa fie de 900 lei de la 01.07.2014.
Din 2008 incoace ei au mers pe 600 lei salariu de referinta, chiar daca in 2011 prin CCM pe ramura cercetare s-a facut 850 lei. Am inteles ca in noul CCM pe ramura cercetare va fi 1200 ron, cel putin asa ne-a zis presedintele de sindicat. A zis ca trebuie cat de curand sa se publice in monitorul oficial. A cui este vina? A sindicatului ca pana acum nu a luat masuri sau a angajatorului?
A ambilor este vina.
Si ce se poate face in asa fel incat sa nu-mi pierd locul de munca daca fac gura?

Alte discuții în legătură

Contract de munca artemita artemita Contractele de munca la nivel de ramura sunt obligatorii pentru unitatile care fac parte din ramura respectiva ? (vezi toată discuția)
Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)
Intrebare intrebatoare gentilom gentilom Lucrez la o firma care are ca obiect de activitate transportul. La angajare am semnat CIM dar nu si CCM. Imi puteti spune daca in aceste conditii firma la care ... (vezi toată discuția)