avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare CIM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare CIM

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema!
Sunt angajata de pe 1 august 2013, cu un CIM pe perioada determinata de 12 luni, in cursul acestor 12 luni am ramas insarcinata si am nascut pe 22 Mai 2014, am luat cele 126 de zile de concediu de maternitate, pana pe data 17.07.2014 si am facut cerere pentru concediul de crestere a copilului si de suspendare a CIM de pe data de 18.07.1987. Problema este ca angajatorul nu vrea sa imi elibereze decizia de suspendare a CIM, pe motiv ca contractul meu expira pe 31 iulie 2014.
Este legal sa nu imi elibereze decizia de suspendare pentru ca am contract pe perioada determinata?
Mentionez, ca i-am cerut angajatorului sa citeasca art.51 (a ) din Codul Muncii, dar el a spus ca acest articol se aplica doar la contractele pe perioada determinata.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 18 Iulie 2014
:offtopic:

Intelegeti ce vreti din raspunsul meu pentru ca nu voi mai intra intr-o polemica care nu va duce la un rezultat,mai ales ca se interpreteaza necorespunzator raspunsurile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz angajator de a ma primi la munca dupa ccc goby goby Am fost angajata cu cmi pe perioada nedeterminata.Am intrat in crestere copil 2 ani. Pe 12 aprilie 2013 ar trebui sa ma prezint la munca. Angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa teminarea concediului de crestere a copilului ralucastefan ralucastefan Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani, i periada 10.03.2011-10.03.2013.Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca maternitate simona_iunie simona_iunie Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este momentul in care se suspenda la ITM contractul de munca al unie angajate aflata in maternitate: imediat ce primeste ... (vezi toată discuția)