dsmihalea a scris:
NICIODATA NU ESTE PREA TARZIU
In primul rand, vreau sa va spun ca poporul nostru are multe proverbe si zicatori care isi gasesc corespondent in realitate, insa cel citat de dv. este o exceptie, pe care eu personal am sesizat-o de mult si care poate deruta multe persoane; de mult prea multe ori poate fi prea tarziu pt. ca exista termene, oportunitati, momente-cheie etc., care daca sunt ratate...degeaba :(!
dsmihalea a scris:
dar a fost plimbata pe drumuri pana a expirat termenul...dar vrem sa facem o cerere la primarie...ca sa avem ceva la mana ca am solicitat dar ca nu ne-au ajutat...
Un numar de inregistrare de la Primarie era de ajutor doar daca cererea se depunea in termen legal.
anatiti a scris:
Nu era mare lucru sa-ti spuna cum se face o cerere de retrocedare chiar daca este in termen.
Nu este vorba de rea-vointa; dimpotriva, noi i-am fi facut un deserviciu userului daca i-am fi dat un model de cerere impreuna cu...sperante false si ne-am fi spalat pe maini :thumbdown:!...
Prin legile fondului funciar au fost stabilite anumite termene pentru depunerea cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate pentru terenurile preluate de stat în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, astfel:
- Legea nr. 18/1991: 20.02. ? 05.04.1991;
- Legea nr. 169/1997: 04.11. 1997 ? 31.12.1998;
- Legea nr. 1/2000: 12.01. ? 13.03.2000;
- Legea nr. 247/2005: 25.07. ? 30.11.2005.
Termenele precizate sunt termene de decadere. Ca efect juridic, decaderea consta în pierderea dreptului ce nu a fost exercitat în termenul legal. În concluzie, nerespectarea termenelor pentru depunerea cererilor, atrage decaderea persoanelor fizice şi juridice din dreptul de a uza procedura administrativa prevazuta de lege, în vederea reconstituirii dreptului de proprietate privata asupra terenurilor.
Nu-mi place sa dau vesti proaste, insa consider ca nici actiunea in instanta n-ar ajuta, pt. ca existenta unui termen legal respecta cerinţa referitoare la justul echilibru care trebuie să existe între interesul public şi imperativele protejării dreptului celui interesat la respectarea bunurilor sale.