avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare pamant la Nana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare pamant la Nana

buna ziua

Bunica mea are acte pe 1 hectar pamant in comuna Nana , judetul Calarasi.
De foarte mult timp tot merge la primarie sa isi revendice pamantul dar cei de la primarie cauta motive sa o trimita la plimbare..ori ca nu au timp,ori ca a ars arhiva si nu mai stiu nimic de acel pamant...Am inteles de la dumneavoastra de pe forum ca trebuie sa faca o cerere de retrocedare pe care o depune la primarie primind un numar de inregistrare .
Ce trebuie sa contina acea cerere..?cum ar trebui facuta ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Asociatia Europrogress din România , Consultant credite si finantari 23:26, 20 Iulie 2014
Din pacate nu mai sunteti in termen pentru a depune o cerere de retrocedare.La toate legile vizand proprietatea au existat termene de depunere a cererilor, prelungite dar din pacate ultima a fost in 2005(L 247), ca urmare nici o cerere facuta acum nu ar avea efecte pentru instanta. Faptul ca se verifica acum retrocedarile de la Nana nu ajuta decat persoanele care au avut depuse cereri la timp.Faptul ca bunica dvs. nu a avut acte pe teren nu este o scuza, pentru ca trebuia facuta cerere la primarie si dovedit terenul cu o copie din registrul agricol .
multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
dsmihalea a scris:

NICIODATA NU ESTE PREA TARZIU

In primul rand, vreau sa va spun ca poporul nostru are multe proverbe si zicatori care isi gasesc corespondent in realitate, insa cel citat de dv. este o exceptie, pe care eu personal am sesizat-o de mult si care poate deruta multe persoane; de mult prea multe ori poate fi prea tarziu pt. ca exista termene, oportunitati, momente-cheie etc., care daca sunt ratate...degeaba :(!

dsmihalea a scris:

dar a fost plimbata pe drumuri pana a expirat termenul...dar vrem sa facem o cerere la primarie...ca sa avem ceva la mana ca am solicitat dar ca nu ne-au ajutat...

Un numar de inregistrare de la Primarie era de ajutor doar daca cererea se depunea in termen legal.

anatiti a scris:

Nu era mare lucru sa-ti spuna cum se face o cerere de retrocedare chiar daca este in termen.

Nu este vorba de rea-vointa; dimpotriva, noi i-am fi facut un deserviciu userului daca i-am fi dat un model de cerere impreuna cu...sperante false si ne-am fi spalat pe maini :thumbdown:!...

Prin legile fondului funciar au fost stabilite anumite termene pentru depunerea cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate pentru terenurile preluate de stat în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, astfel:
- Legea nr. 18/1991: 20.02. ? 05.04.1991;
- Legea nr. 169/1997: 04.11. 1997 ? 31.12.1998;
- Legea nr. 1/2000: 12.01. ? 13.03.2000;
- Legea nr. 247/2005: 25.07. ? 30.11.2005.
Termenele precizate sunt termene de decadere. Ca efect juridic, decaderea consta în pierderea dreptului ce nu a fost exercitat în termenul legal. În concluzie, nerespectarea termenelor pentru depunerea cererilor, atrage decaderea persoanelor fizice şi juridice din dreptul de a uza procedura administrativa prevazuta de lege, în vederea reconstituirii dreptului de proprietate privata asupra terenurilor.

Nu-mi place sa dau vesti proaste, insa consider ca nici actiunea in instanta n-ar ajuta, pt. ca existenta unui termen legal respecta cerinţa referitoare la justul echilibru care trebuie să existe între interesul public şi imperativele protejării dreptului celui interesat la respectarea bunurilor sale.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Prezentati documentele de proprietate si de mostenire unei persoane calificate in domeniu , este important daca a fost dezbatuta mostenirea. Functie de documentele pe care le detineti o sa vi se dea un raspuns calificat.

Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)
Legea lupu privind retrocedarea padurilor larisa4y larisa4y In urma succesiunii facute la notariat .am devenit proprietara a 58 ari padure. Mentionez ca tatal meu a avut titlu de proprietate a acestui ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la parinti paris50paris paris50paris Buna ziua va rog un sfat detin un certificat de mostenitor pt. casa de la parinti cu acest C.M se poate depune la carte funciara ptr.o informatie ptr.a ... (vezi toată discuția)