dsmihalea a scris:
Bunica mea are acte pe 1 hectar pamant in comuna Nana , judetul Calarasi.
Dr. Fõcze I. Iuliu a scris:
Daca cererea a fost depusa de unchiul in cauza si inregistrata la primarie, aveti posibilitatea legala sa continuati solicitarea, prin revenire, facand trimitere la numarul si data documentului respectiv, pe numele celui care apare in cerere ca proprietar (unchiul sau bunica), daca intre timp acesta nu a primit cumva pamantul inapoi. Daca terenul a fost restituit unchiului si Dvs nu ati stiut, in continuare aveti posibilitatea sa rezolvati situatia cu el, ca intre rude, pe cale amiabila sau sa-l dati in judecata pe unchiul care a sustras actele si le a folosit pe nedrept in interes personal.
Conform Legii nr. 165/2013, intr-adevar, se face o delimitare intre
persoana care se considera indreptatita sa fie despagubita, si anume persoana care a formulat si a depus, in termen legal, la entitatile investite de lege, cererea si, pe de alta parte,
persoana indreptatita, si anume persoana careia i-a fost recunoscut dreptul la restituire in natura sau, dupa caz, la masuri reparatorii.
Terenul nu avea cum sa fie restituit unchiului daca bunica este cea care are acte pe pamant (presupun ca pe propriul nume); prin urmare, unchiul nu avea cum sa fie despagubit pt. un teren care nu-i apartine!
Este ca si cum cineva mi-ar lua contractul de proprietate a casei, care este pe numele meu, si ar incerca s-o tranzactioneze :O! Bineinteles ca actul i-ar fi inutil...