avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cine suporta cheltuielile firmei de lichidare ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cine suporta cheltuielile firmei de lichidare (procedura simplificata - faliment)

Buna ziua.

Firma X ca si debitor a introdus actiune in instanta pentru declararea insolventei - deoarece nu detine nimic - active de niciun fel - s-a declansat procedura simplificata.

Tribunalul, prin prima hotarare a stabilit drept remuneratie pentru lichidatorul judiciar o suma fixa si un procent de 10% din recuperari.
Administratorul firmei a contactat societatea de lichidare si i s-a spus ca suma fixa stabilita de instanta este in sarcina lui. Este corect conform legii?
PS
Din cunostintele mele, remuneratia fixa a lichidatorului este achitata dintr-un fond constituit de Reg Com. Din cate m-am priceput sa citesc si legislatia confirma acest lucru - Lg 85/2006 art.4 daca nu ma insel.

V-as ramane recunoscator daca cineva de specialitate m-ar putea ajuta.

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
flodan, utilizator
Cel mai recent răspuns: flodan , utilizator 12:37, 18 August 2014
flodan a scris:

ia-ti spune sa-si incaseze banii de unde trebuie.

O mica rectificare - ia-ti il corectez in i-ati - graba si oboseala... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare societate comerciala solicitata de anaf allexx332 allexx332 Buna seara ! Ma lovesc de o situatie in care nu stiu ce sa fac . In 2006 am deschis o societate comerciala care nu a avut activitate decat in anul ... (vezi toată discuția)
Incasarea fondului de reparatii buna seara. va deranjez cu urmatoarea intrebare: este corect ... miss dulcine miss dulcine Buna seara. Va deranjez cu urmatoarea intrebare: este corect ca pe chitanta de intretinere sa fie trecut si fondul de reparatii.? Conform legii, acest fond se ... (vezi toată discuția)
Placare in regie proprie in locul reabilitarii termice Livia Costescu Livia Costescu Dupa ce am semnat intr-un tabel ca sunt de acord cu reabilitarea termica a blocului, am fost anuntati de conducerea asociatiei de proprietari ca nu s-au strans ... (vezi toată discuția)