avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Urgent !!! Vreau sa imi recuperez banii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Urgent !!! Vreau sa imi recuperez banii

buna ziua. ma numesc andrei si sunt din brasov. anul trecut mai 2013 am facut un imprumut la o banca de 6600ron. scadem 300 taxa dosar, 200 prima rata banca, 300 cheltuiti de mine personal, restul de suma ramasa 5800ron i-am dat unui prieten pentru a putea pleca in strainatate sa munceasca. ideea e ca de la bun inceput imprumutul l-am facut pentru a-l ajuta pe el, sa ii dau lui banii. eu avand un servici, nu eram interesat nicidecum sa plec cu el. acum in iulie 2014, a venit acasa, m-am intalnit cu el personal si l-am irnegistrat cu telefonul audio. discutia dintre noi, a recunoscut ca i-am dat banii, ma mai lua si in ras, ca imi plateste banca la inceputul anului 2015, sau ca daca imi plateste acum banca, oare ma va ajuta sa scap eu de stres? din mai 2013 pana in iulie 2014 el mi-a platit mie doar ratele la banca. el se gandeste ca nu e obligat sa imi plateasca totii banii inapoi. dupa socotelile lui vrea sa imi mai dea inapoi in jur de 3800ron(5800 ai lui minus 175ron x12luni ratele = 3800ramane sa imi dea. eu nu mai pune la socoteala ca e dobanda, taxa dosar, alte taxe care sunt eu bun de plata). eu astfel ramanand cu dobanda si ratele pe 4ani ramase. am fost la banca singur si m-am interesat, daca doresc sa inchid banca in iulie 2014 trebuie achitat 5450ron. eu l-am irnegistrat, a recunoscut ca am facut imprumutul pentru el, ca din toti banii luati din banca eu am cheltuit doar 300ron. nu ar fi normal ca el sa imi dea suma integrala pentru a putea inchide banca si sa ii dau eu cei 300ron cheltuiti de mine personal? adica din toti banii luati de la banca, eu s-a bucurat de toti mai putin cei 300ron cheltuiti de mine. ce as putea face sa il dau in judecata, sa il inregistrez audio,video, nu stiu, sa ma duc la politie. vreau sa se faca dreptate. am fost foarte intelegator cu el pana acum, chiar foarte prost, nu am vorbit cu nimeni pentru ca nu vreau sa produc suparare in familia mea, ei nestiind de aceasta poveste. m-a tot dus cu vorba, el probabil vrea sa mearga pe teapa, sa treaca timpul. omul si-a luat o masina din 2008 a dat 5000euro pe ea, are bani nenorocitul. plus ca e si un pic jmecher in oras. [editat]. de aceea nu am facut pana acum in privinta asta. de teama pentru mine si familia mea. din prieteni ce eram, acum nu il mai sufar. pana sa vina acasa, m-am certat cu el la telefon. i-am zis ca ma duc la politie si spun tot. omul m-a amenintat ca face una alta. si acum in ultima noastra disctutie intre 4ochi, l-am inregistrat cand a zis: EU AM VRUT SA TRIMIT BANI LA LUME SA TE PRINDA IN ORAS SA ITI RUPA OASELE, SA TE LASE FARA MAINI SI FARA PICIOARE, SA TE BAGE IN SPITAL DAR AM DECIS SA VIN EU PERSONAL SA DICUT CU TINE SA VAD CAT DE BARBAT ESTI. HAI NU MAI ESTI TARE IN GURA, DACA MA APUC DE TINE, NU MAI RAMANE NIMIC. MI-E TEAMA CA DACA ITI DAU UNA TE OMOR DEFINITIV DAR NU VREAU SA AM UN PROST PE CONSTIINTA. eu apoi i-am zis foarte clar: FRATE DACA TRIMITI PE CINEVA SA IMI FACA RAU MIE SAU FAMILIEI MELE, O SA INTRE SI ALA IN PUSCARIE SI APOI AJUNG LA TINE SI TE DUCI SI TU. ceva de genul... oricum sunt multe de spus....dar ati inteles cat de cat..stiu ca mai sus am scris o poveste ca in filme..dar viata bate filmul.. sfaturi cum sa il dau in judecata, sa imi dea banii inapoi.cum sa il am la mana, sa am probe. apropo am un formular chitanta din iunie 2014 de la western union unde mi-a trimis 175ron din strainatate, pentru rata de la banca, pe numele lui ca mi-a trimis mie. planuiesc sa ma duc cu el la banca sa ne interesam amandoi cat mai e de plata, sa puna si el niste intrebari, astfel il vor vedea camerele si persoana care lucreaza la banca. va rog. multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 15:23, 30 Iulie 2014
daca in mai 2013 am facut aceasta greseala, cat timp as avea la dispozitie pentru a depune plangere si a actiona in instanta asupra lui? nu vreau ca acest individ sa ma duca cu vorba ca imi da banii peste cateva luni, intr-un an de zile, ca nu are acum etc, ma refer daca ma duc peste 6luni la politie si avocat sa imi spuna ca ar fi prea tarziu sa mai rezolv ceva, ca trebuia mai devreme..nu vreau sa am aceasta surpriza
Daca vrea sa iti dea 3700 lei, ia banii (ce e in mana e sigur si in varianta pesimista nu ramai cu paguba prea mare) si fa o hartie de mana cu el pe care sa o semnati amandoi, cum ca ti-a restituit aceasta suma in contul imprumutului pe care l-a primit ...si evita sa scrii ca plata este partiala (mai bine zis ar fi bine sa scrii ca e plata partiala, dar sa nu ii dai idei si pe urma sa vrea sa scrii ca se stinge datoria cu aceasta plata) sau totala sau ca se stinge intreaga datorie prin aceasta plata. Ulterior, in procesul pe care o sa il deschizi pentru diferenta , poti sa invoci si aceasta hartie semnata de el ca pe o recunoastere a datoriei pe care o are catre tine iar tie iti va reveni sarcina sa probezi existenta diferentei pe care o ceri in proces (plus ca taxa de timbru ar fi mai mica pentru o suma mai mica).

ideea e ca acest individ vrea sa imi dea 3800ron in mana si sa scape de tot. el considera ca cu asta se achita fata de mine, nu vrea martori in jur nu vrea sa semneze nimic..5900 care i-a cheltuit el - 175x12luni = 3800 ramasi sa imi dea. eu am facut acest imprumut pentru el, eu nu mai faceam, si asa aveam destule rate pe cap, am facut-o pentru el. banii i-am dat lui. toti banii de la banca i-am dat lui, ce-i drept am cheltuit eu 200ron.atat. restul el s-a bucurat de ei. si el a recunoscut asta in inregistrarea audio, nu l-am apelat la telefon si inregistrat convorbirea, ci m-am intalnit personal cu el si am inregistrat dialogul dintre noi doi cu telefonul meu,am folosit o aplicatie si se aude foarte bine.
Ar trebui să mulţumiţí celor care vă răspund benevol, cu multă bunăvoinţă, pe acest site.
Dumneavoastră aţi făcut o foarte mare greşeală dând o sumă însemnată de bani fără nici un act la mână şi contractând un împrumut în nume propriu. Beneficiarul împrumutului la bancă sunteţi dvs şi nu aveţi momentan cu ce proba acel împrumut făcut pe vorba şi promisiuni.
Trebuia să cereţi un sfat avizat şi să consultaţi un avoct sau un notar înainte de a da banii. ori dvs nu aveţi nici măcar un act scris de mână şi semnat de 2 martori.
iti dau dreptate. am gresit enorm. am o situatie financiara foarte grea. de aceea sunt disperat.. nu trebuie sa o ia nimeni personal.. poate sa imi spuna cineva cat timp as avea la dispozitie sa depun plangere si sa il dau in judecata? adica daca in mai 2013 am comis greseala asta, am vre-un termen limita in a-l da in judecata si sa merg la politie? sa nu merg prea tarziu si sa nu mai pot face nimic...

Alte discuții în legătură

Imprumut pe numele pentru altcineva dalela23 dalela23 am si eu o problema destul de delicata.X-( acum aproximativ 2 ani am imprumutat din banca 47 milioana pentru mama mea, iar acum 1 an jumatate am luat un ... (vezi toată discuția)
Sotie trasa pe sfoara de catre sot noiklosa noiklosa Ziua buna O cunostinta are urmatoarea problema pe care i-am promis ca o voi prezenta pe un forum, ca sa afle opinii avizate. Asadar, femeia a divortat ... (vezi toată discuția)
Refuz de restituire imprumut - cauza penala sau civila Rondolfini Rondolfini Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu lamuriri in urmatoarea problema : acum aproape 2 ani, am vandut un apartament in Bucuresti. Afland de la mine ca urmeaza ... (vezi toată discuția)