avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lnscriere in cartea de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lnscriere in cartea de imobil

Pentru inscrierea in cartea de imobil este suficient sa depui doar prima si ultima pagina din contractul de vanzare/cumparare (unde apar numele si semnaturile vanzatorului/cumparatorului precum si incheierea de autentificare a contractului?

Doar nu il intereseaza pe presedintele asociatiei de proprietari valoarea apartamentului si modul de desfasurare al tranzactiei sau de unde provin banii ptr achizitionarea apartamentului!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:21, 29 Iulie 2014
luissiana a scris:
Dupa cum am mai spus NU este obligatoriu sa fii proprietar ca sa te treci in cartea de imobil ci este necesar sa locuiest efectiv acolo mai mult de 15 zile pe luna.

Pai noi intelegem ca dv ati mai spus si spuneti acelasi lucru dar spusele dumnevoastra nu au legatura decat pe departe cu ceea ce intraba utilizatorul in postarea sa (prima si ultima deocamdata).
@cyan spune ca:
Pentru inscrierea in cartea de imobil este suficient sa depui doar prima si ultima pagina din contractul de vanzare/cumparare (unde apar numele si semnaturile vanzatorului/cumparatorului precum si incheierea de autentificare a contractului?

Doar nu il intereseaza pe presedintele asociatiei de proprietari valoarea apartamentului si modul de desfasurare al tranzactiei sau de unde provin banii ptr achizitionarea apartamentului!

In prima fraza accentul cade pe contractul de vanzare-cumparare, motivand chiar ca numele si alte date apar doar pe prima si ultima pagina...
In a doua fraza se intareste acest accent explicand ca nu e cazul sa se cunoasca pretul apartamentului, sau de unde provin banii...
Asadar utilizatorul este interesat de legalitatea depunerii actului de proprietate la asociatie, lucru lamurit prin citatul postat mai sus din HG 1588/2007.
Asadar orice proprietar este obligat sa depuna copia actului de proprietate la asociatie si nu bucati din aceasta copie.

ce se poate face in cazul in care seful de scara sustine ca nu mai exista carte de imobil? El spune ca acum totul este computerizat la politie si alte prostii.
:happy:
Spuneti-i sefului de scara ca politia tine evidenta persoanelor, nu si a locurilor pe unde se plimba o parte din populatie. Pentru asta exista cartea de imobil.

Dl Adriantot: am citit ce a a intrebat utilizatorul de aceea am insisitat. A intrebat "pentru inscrierea in cartea de imobil" . De aceea reiterez: pentru inscrierea in cartea de imobil Nu este necesar contract de nici un fel. Daca asociatia de proprietari, Presedintele, administratorul etc i-au solicitat actul de proprietae pt orice altceva este cu totul alta poveste. Pentru cartea de imobil NU este necesar actul tocmai din motivele artate-adica nu toti cei ce locuiesc si trebuie inscrisis sunt titularii unui contract.
Intelegem ca nu toti care locuiesc sunt titularii actului de proprietate, ci doar proprieatrul. Dar dumneavoastra intelegeti ca daca ar fi vorba de un chirias sau o ruda venita la examene, presedintele nu ar avea cum sa-i solicite actul de proprietate!?
Actul de proprietate este detinut de proprietar si acesta are obligatia sa-l depuna in copie la asociatie fara sa-l solicite nimeni. Proprietarul trebuie sa respecte legea si nu are importanta daca el a inteles la ce foloseste aceasta copie asociatiei.
Iar daca proprieatrul ar fi depus copia actului de proprietate la asociatire, fiti sigur ca nu mi intreba aici daca este sau nu obligat sa depuna o pagina sau doua din acesta.
Asadar omul nu a depus acest contract la asociatie si nu ar vrea sa-l depuna.

Alte discuții în legătură

Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? ce acte ... CBM CBM Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? Ce acte sunt necesare pentru inscrierea in asociatia de proprietari? Poate un proprietar să refuze ... (vezi toată discuția)
Amenintarea administratorului cu refuz acord teava gaze livia31 livia31 Am achizitionat recent un apartament in Bucuresti si administratorul mi-a cerut o sumedenie de informatii pentru cartea de imbobil, inclusiv copie dupa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare la administratia blocului lucian1956 lucian1956 Buna seara, In urma cumpararii unui apartament, am inteles ca trebuie dusa o copie a contractului de vanzare cumparare si o copie dupa C.I.-ul ... (vezi toată discuția)