avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... art 213 din Codul Penal
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

art 213 din Codul Penal

Buna ziua,

Firma la care lucrez a semnat un contract pentru achizitionarea unei imprimante profesioniste. Conform contractului trebuia platit un avans si apoi primele 2 rate. Din pacate acest lucru nu s-a intamplat. Furnizorul ne-a amenintat cu rezilierea contractului + penalizare de 10% din valoarea contractului (desi aceasta penalizare putem s-o platim conform contractului doar daca reziliem noi contractul). De asemenea am fost amenintati cu articolul 213 din Codul Penal.
Va rog sa-mi spuneti daca intradevar situatia noastra intra sub art. 213 din Codul Penal si ce putem face in acest caz.
Va multumesc.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:12, 16 Mai 2009
In acest caz nu este vorba despre savarsirea vreunei infractiuni.
Cred ca ar trebui sa cititi cu atentie contractul incheiat sa vedeti ce clauuze contine si ce se intampla in cazul in care vanzarea-cumpararea nu are loc din culpa cumparatorului.
Da, e vorba de o raspundere civila in conditii contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: o societate de leasing are un client care nu mai plateste si refuza sa predea masina, contractul fiind ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? DanyD DanyD Administratorul unei SC SRL a incheiat un contract de leasing cu o anumita SC, persoana juridica devenind astfel utilizatoarea unui autoturism. Fiindca nu mai ... (vezi toată discuția)
Furt safiru safiru ce pot sa fac daca am locuit cu chirie la cineva si am plecat in strainatate iar persoana respectiva mi_a oprit lucrurile personale pt care sunt proprietar si ... (vezi toată discuția)