avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM, demisie, cercetare prealabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM, demisie, cercetare prealabila

Buna ziua, va rog frumos sa ma indrumati in urmatoarea problema: s-a descoperit ca un angajat al firmei vindea produse catre firma noastra, prin intermediul unei firmei al carui administrator era. S-a dispus inceperea cercetarii disciplinare, convocarea i-a fost adusa la cunostinta cu data de 13.05, ea urmand a avea loc in data de 21.05.
Angajatul a incalcat astfel mai multe dispozitii(din CIM, act ad de confidentialitate, ROI).
Azi, 14.05, am primit la firma prin posta, demisia lui pe care o solicita incepand cu data de 13 (+ preaviz).
Intrebarile mele sunt: indiferent daca s-a inceput procedura de cercetare, preavizul lui curge?
Il pot opri ? Suspendare CIM (ca si sanctiune in urma cercetarii)? daca da...care e perioada maxima si care e procedura? (ce acte trebuie intocmite? unde se depun? se scrie in CM?) In timpul suspendarii, preavizul mai ramane valabil?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 15:16, 14 Mai 2009
:) Model de decizie de suspendare CIM pe perioada cercetarii prealabile ?
cum se instiinteaza salariatul?in scris pe semnatura sau prin posta? se preda la ITM in termen de 5 zile decizia de suspendare CIM? eu cred ca da....produce efecte asupra CIM?
Model de incetarea suspendarii- va trebui si ea parafata de ITM, conducere, angajat?
Decizia de suspendare se intocmeste in 3 exemplare(vedeti discutiile din topicurile trecute referitoare la ITM), un exemplar se inmaneaza salariatului, personal sau prin posta. Ideea este sa aveti dovada primirii acelui exemplar din decizie de catre salariat. Da, se inregistreaza ca orice decizie la ITM, in termenul de 5 zile prevazut in lege.
Sigur ca da. si incetarea suspendarii urmeaza acelasi curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract munca pe durata cercetarii disciplinare ionbar ionbar Buna ziua, Avem un caz mai deosebit si am nevoie de ajutorul dvs pentru a-l gestiona corect. Doi salariati s-au batut in timpul programului de munca in ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara aijin aijin Buna dimineat. Am o noua problema. Ieri am emis decizie de comisie de disciplina si decizie de suspendare CIM pe perioada cercetarii disciplinare. Astazi ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara andrusca15 andrusca15 Buna ziua, in luna martie, mai exact pe 21 martie, mi-am dat demisia de la firma la care lucram (dupa 11 ani vechime la aceasta firma). Din cauza divergentelor ... (vezi toată discuția)