avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dosar infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dosar infiintare SRL

Buna ziua,

As dori sa stiu care este procedura de retragere a unui dosar de infiintare SRL al carui termen de solutionare a fost amanat de la ONRC. Sau se poate retrage doar un document?

De asemenea taxele pe care le-am platit pot fi folosite daca voi depune dosarul complet in urmatoarele zile?

Mentionez ca nu doresc o completare a dosarului.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 22:08, 28 Iulie 2014
horatiusasu a scris:

Cred ca cel mai simplu este asa:
1. Daca asociatul strain este in Romania, sa il aduceti pe asociat la un notar autorizat in limba respectiva, asociatul da declaratia si notarul autentifica
Iau in considerare ipoteya aceasta deoarece o autentificare in lipsa asociatului )care trebuie sa semneye in fata notarului) nu stiu daca se poate face in Romania

2. Daca asociatul este in alta tara, se duce el la notar, da declaratia acolo, in limba lui, notarul autentifica cu apostila (stampila internationala), asociatul trimite urgent declaratia si... asta e.

In ambele cazuri, dupa ce aveti declaratia o depuneti la dosar.

Poate exista si solutia 3: intrebati la Registrul Comertului daca nu cumva pot ei sa autentifice declaratia (juristii de acolo au o serie de prerogative din acestea), ca poate e o varianta...

Repet, totul depinde de prezenta in tara sau absenta din tara a asociatului

Aveti dreptate. Varianta 3 nu o stiam, in rest m-am documentat despre variantele de mai sus care nu ii sunt foarte confortabile.

Multumesc.
ORC nu face treaba NOTARULUI cu cetatenii straini .
@lexoradeanu: Nu se stie, trebuie sa existe o solutie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintez firma. ce documente, cum, unde se depun? damian_predescu damian_predescu M-am hotarat sa-mi fac firma, pentru o activitate care o intreprind deja de ceva timp. [b]Descriere activitate:[/b] - Lucrez in IT, fac situri si alte ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu asociat unic fara angajati laura.sabou laura.sabou 1. Specimenul de semnatura trebuie facut la notar sau ajunge sa semnezi in fata la persoana de la ONRC? 2. Contractul de comodat poate fi unul facut de tine ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si administrator.modificare sau nu? MrFB MrFB Buna seara!Am depus dosarul complet la ONRC si pe acte am scris ca sunt unic asociat dar fara a mentiona ca sunt si administrator,gandindu-ma ca se ... (vezi toată discuția)