avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum poate completa un carnet de munca???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum poate completa un carnet de munca???

Am nevoie de ajutor, sfat din partea celor ce au avut astfel de situatii.
Voi expune cat mai explicit cu putinta speta:
Un angajat are contract de munca (nedeterminat / 8 ore/zi) la firma X cu incepere de la data de 01.01.2008, la 03.03.2008 i'au inchis contractul (cu acordul angajatului) din varii motive si au deschis un nou contract de munca la firma Y ( nedeterminat / 8 ore/zi ) acest contract la data de 31.03.2009 a fost modificat printr-un act aditional timpul de lucru la 2 ore /zi ( cu acordul angajatului) si a fost deschis un nou contract 01.04.2009 ( cu 8 ore /zi / nedet.) pe prima firma X .....

Acum vine si necazul meu, am cumparat carnet de munca, cand angajatul avea CM pe firma Y , inspectoarea nu a vrut sa opereze acest carenet de munca desi nu am insistat, iar acum cand a fost facuta ultima modificare omul are nevoie de carnetul de munca cu vechimea la banca, iar inspectoarea nu a vrut sa-i inregistreze decat ultimul contract de munca ( care este de la 01.04.2009) sub pretextul ca nu o poate inregistra celelalte contracte decat cand se inchide CM -ul de pe firma Y.

astept raspuns si intrebari de la cei ce nu au inteles speta

multumesc
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 16:26, 17 Mai 2009
Nu il poate inscrie in carnetul de munca pentru ca nu se inchide acel contrat, nu exista o decizie de incetare care sa il inchida la 31.03.2008. Nu are baza legala sa il inchida in carnetul de munca. Normal era sa scrie schimbat functie de baza ... si sa il inchida... Dar nu poate sa il inchida pentru ca nu a incetat contractul de munca.

Am avut si eu aceeasi situatie la o companie, dar doar la 1 angajat... si m-am interesat si eu in toate partile... si pana la urma nu s-a putut!

Pentru contractul acesta i se va da eventual o adeverinta de vechime, la data la care va inceta contractul. Unii inspectori nu vor sa vizeze adeverinta de vechime pentru contracte cu functii secundare...

Daca aveti un carnet de munca operat la zi si angajatul vrea sa treaca pe functie secundara la acea firma, singura solutie e sa ii inchideti acel contract si sa ii deschideti un alt contract de munca. Daca nu procedati astfel... inspectorul actual ii anuleaza toate inregistrarile din contractul actual, sau daca nu observa si va continua sa inregistreze in carnetul de munca, angajatorul la care isi muta functia de baza nu ii va putea face inregistrarea. ... Deci probeleme!

Trebuie sa aveti in vedere: In carnetul de munca nu pot fi inscrise 2 contracte de munca ale caror perioade se
suprapun.

Din pacate legea ii permite angajatului sa isi modifice functia de baza cand vrea si de cate ori vrea, dar acest lucru nu e prevezut si in legislatia Carnetului de munca... Deci... asta nu face decat ca dna de la HR sa fie afurisita si sa ii intrerupa contractul de munca angajatului... Putini angajati inteleg, dar asta este legislatia! ..









Din cate vad nu'mi ramane decat o singura solutie sa fac decizii de incetare a contractelor de munca de la firma Y , sa fac adeverinta de vechime(vizate de ITM) pt aceste contracte, si sa deschid contracte noi cu 2 ore /zi ,
dupa care sa merg la inspector cu aceste adeverine ca sa le treaca in carnetele de munca


hei ce spuneti am inteles bine


multumesc mult
Degeaba le mai incetati acum. N uma iare cum sa le treaca. Trebuiau incetate la 31.03.2008. Si facut un alt contract cu 2 ore cu 01.04.2008.

Deci aplicati pe viitor.

Toate cele bune!
Catre HRS:

Credeti-ma ca daca nu mai exista carnete de munca, bancile nu le mai cer... si nici alte institutii. Iar cei care le au spre pastrare la ITM...le ridica la 2 luni dupa ce depun cererea. Putem dovedi cu un contract de mucna, cu o fisa fiscala... sunt alte documente mai importante unde se vad si adevaratele sume pe care le primim lunar. I ncarnetul de munca pari angajat, dar n use inscriu medicale, absente.. etc. Ar trebui, dar n usta nimeni sa scrie.

Oricum lumea avanseaza, noi ramanem la scrisul de mana.
Buna ,

Exista o ratiune pentru care nu au fost retrase carnetele de munca , inca .
Apoi nu stiu cum e in alte judete la ITM , dar la Iasi pentru imprumutul carnetului de munca , nu e bai , il iei pe loc , iar la incetarea de activitate in 10 zile de la data depunerii deciziei de incetare de catre angajator .

Rubia a scris:




Oricum lumea avanseaza, noi ramanem la scrisul de mana.


Stii cum e proverbul " ce face omul cu mana lui ....":D

Alte discuții în legătură

Inregistrare in carnetul de munca cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Am urmatoarea situatie: -un salariat lucreaza cu cim cu norma intreaga la firma x avand functia de economist si are cim cu 2 ore la firma y, tot ... (vezi toată discuția)
Carte de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)
Contract de munca retroactiv Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Dacă o persoană a lucrat la o firmă fără contract de muncă i se poate întocmi acest contract retroactiv? (vezi toată discuția)