avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu de odihna necuvenit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu de odihna necuvenit

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a incetat contractul de munca. Cum recuperez contravaloarea concediului efectuat in plus?
Cum procedez cu declaratiile?

Contez pe ajutorul vostru!!!!:)
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 13:48, 12 August 2009
daniela vorovenci a scris:

Mult succes,

Am multumit d-lui mihai-u.
mihai_u a scris:

Contravaloare zilelor de CO efectuate in plus se retine la valoarea la care au fost platite si se trec in statul de plata pe rubrica "salar necuvenit"
Contarea acestor sume se face 641=421 in rosu (pt diminuarea cheltuielilor)

Sunt de acord cu dvs.
Am o situatie pe stat de plata la un salariat care si-a efectuat 21 zile CO 2009. Are urmatoarele detalii
- Salariu timp lucrat Iunie 667 lei
- CO brut -667 (10 zile co de recuperat de la salariat)
- Venit net 0
- Rest de plata 0
Problema apare la declaratii imi da eroare pe salariatul respectiv la somaj, CAS
nu stiu cum sa procedez
multumesc
Buna ziua,
erorile din declaratiile de somaj si CAS sun erori de corelatii matematice si pleaca de la ideea ca un angajat nu poate lucra fara salariu.
Solutia in acest caz este ca retinerea aferenta concediului neefectuata sa fie mai mica decat salariul brut realizat ( de ex se pot retine 664 RON iar contributiile CAS, CASS si somaj vor fi cate 1 RON si restul de plata 0 ;) )
Buna ziua,

Cum reglez urmatoarea situatie: in ultima luna de activitate, salariatul are un brut de 500 ron la 5 zile lucrate si de recuperat 21 zile CO in suma de 2000 ron?
Buna ziua,

Retineti tot salariul iar pt restul banilor angajatul va semna un angajament de plata.

Alte discuții în legătură

Contabilizare co necuvenit Silvia Dumitru Silvia Dumitru Am un salariat care in lunile martie -aprilie si-a luat concediul legal de odihna, beneficiind de 27 zile.Incepand cu 30.08.2010 si-a depus cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Retinere contributii pt. zile co MihaelaBrancus MihaelaBrancus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . ... (vezi toată discuția)
Retinere concediu efectuat in plus irina_nico09 irina_nico09 Buna ziua! Unui salariat i-am desfacut contractul de munca pentru absente nemotivate, in ultimul stat de plata i s-a retinut suma reprezentand concediul de ... (vezi toată discuția)