Dragi colegi, dragi forumisti.
Expun spre dezbatere urmatoarea speta:
Sotul beneficiaza in prezent de indemnizatie CIC pt copilul nr.1 pana in luna septembrie 2009, in urma suspendarii CIC de catre mama in luna octombrie 2008, care s-a intors la serviciu.
Mama naste in luna ianuarie 2009 si indeplineste conditiile prevazute legal pentru acordarea indemnizatiei CIC pentru copilul nr 2.
Depune dosarul pentru indemnizatie, si primeste raspuns (verbal, deocamdata) ca nu pot ambii parinti sa beneficieze de indemnizatie CIC simultan, chiar daca e vorba de copii diferiti si fiecare indeplineste conditiile legale pentru acordarea acesteia.
Ce parere aveti? Care considerati ca sunt prevederile legale care interzic acest lucru?
Multumesc anticipat pentru pareri
Buna!Eu sunt in aceeasi situatie:am o fetita care va avea 1 an si 3 luni in momentul in care voi naste gemeni.In acel moment sotului meu i se va sista indemnizatia pentru fetita si i se va recalcula pentru gemeni,ceea ce nu e deloc normal...Noi avem de gand sa facem ceva in privinta asta si ne-am hotarat sa apelam la un avocat in vederea unui proces contra Agentiri pt Prestatii Sociale.Ni s-a spus ca nu o sa ne coste foarte mult pentru ca nu o sa mai platim nu stiu ce timbru verde,chiar nu conteaza,pentru ca pierderea noastra ar fi foarte mare(sotului i s-a calculat cu 85% si i-a reiesit destul de mult).Problema pentru celelalte mamici ar fi ca daca nu se sesizeaza mai multe cazuri de acest gen o sa fie castig de caz,fara a se reglementa legea apoi,adica si celelalte mamici sa poata primi(si ele si sotii lor).Asa ca anuntati cat mai multe persoane si haideti sa facem ceva in privinta asta.Eu ii multumesc persoanei care a intentat proces pentru obtinerea a 2 indemnizatii in cazul gemenilor si a castigat,ne-a aratat ca se poate si ca legea e absurda cateodata.
Buna ziua!
Chiar daca scriu dupa 2 luni si jumatate, sper sa cititi mesajul meu.
Fetita mea are 1 an si 10 luni, iar baietelul 10 luni.
Sunt direct interesata de propunerea Dumneavoastra.
Va rog sa raspundeti daca inca va mai intereseaza subiectul ca sa putem luat legatura.
Buna ziua.
Intr-o situatie similara sunt si eu. Am o fetita de 1 an si 8 luni si un baiat de 3 luni. De ce nu pot beneficia de 2 indemnizatii? Si de ce sa renunte sotul la serviciu ca sa ia si el indemnizatie pentru al doilea copil - daca ar fi posibil? Nu e normal!! Atat timp cat indeplinesc conditiile, nu ar fi normal sa iau pentru ambii copii? Pentru ce a mai castigat acea mama care avea tripleti lupta cu statul, daca nimic nu s-a schimbat? Au bagat o lege pentru gemeni si tripleti, dar pentru cazurile asemenea mie nu s-au gandit? Ce ar trebui sa fac? Sa ii dau si eu in judecata?