avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Suveica / Fila CEC fara acoperire/Bilet la ordin fara ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Suveica / Fila CEC fara acoperire/Bilet la ordin fara acoperire

Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta :
In anul 2003 am vandut catre [XXXXXXXXX] SRL din Bucuresti mai multe marfuri.Pentru acestea am primit de la [XXXXXXXXX] SRL o fila CEC in valoare de 155 milioane si un bilet la ordin de 300 milioane. Biletul la ordin l-am girat catre societatea de la care cumparasem la randul meu marfa de 300 milioane.Cand societatea a introdus la plata biletul la ordin de 300 milioane , acesta a fost refuzat pe motivul lipsa totala disponibil.Acelasi lucru s-a intamplat si cu fila CEC introdusa la banca.
Am facut plagere penala impotriva [XXXXXXXXX] SRL.In intervalul octombrie 2003-decembrie 2004 nu s-a intamplat nimic in cercetarea dosarului.In ianuarie 2005 solutia parchetului sector 3 a fost aceea de "neinceperea urmaririi penale impotriva asociatului unic al SC [XXXXXXXXX] SRL.Mentionez ca am toate facturile stampilate si semnate de catre administratorul societatii debitoare.Administratorul a fost de rea credintain toata aceasta perioada.Refuza total plata deoarece spune ca "nu are".
Ce ma sfatuiti sa fac in continuare ?

[++++mesaj editat de admin++++]
Cel mai recent răspuns: mihaijanel , utilizator 16:38, 11 Octombrie 2007
Fila CEC nu am completat-o eu . A fost completata de catre debitor.Problema este ca fila CEC are valoare de 150 milioane iar Biletul la ordin de 300 milioane . Din pacate administratorul societatii caruia i-am girat Biletul la Ordin NU IL PUNE IN EXECUTARE IMPOTRIVA debitorului . Asa ca o sa solicit recuperarea creantelor pe baza facturilor acceptate si a CEC-ului.
Posesorul biletului la ordin (girat) imi cere sa platesc eu debitul .
executarea asupra girantului filei CEC si a biletului la ordin se face in termen de 1 an, daca acest termen este depasit executarea nu poate fi indreptata decat asupra emitentului.
Faptul ca societatea care a facut livrarea nu introduce biletul la ordin este cel putin dubios.Verifica repede daca debitorul tau mai are ceva prin curte si pune un sechestru asigurator,daca este curat si sarac inseamna ca tu vei fi pagubasul principal si poti ajunge in situatia in care sa trebuiasca sa platesti si biletul pentru ca daca l-ai semnat si l-ai stampilat raspunzi civil.Deci daca debitorul tau are bani si este doar rea credinta se rezolva in tribunal.Daca nu fa si tu repede ,,curat in curte"dupa care explicai celui care nu vrea sa foloseasca biletul la ordin ca daca nu este alaturi de tine ai sa-i dai banii in rate lunare de 50% din venitul tau minim pe economie timp de 25 de ani.(asta ca sa contribui legal la fondul de pensie ca daca nu. . . . .)B-)
Am si eu o problema, poate gasesc un raspuns. SCxxxxxSRL pe care o reprezint a vindut un utilaj la o alta firma scxxxxxsrl din Tulcea. Am primit la momentul livrari utilajului prin OP suma de 100mil. si doua CEC-uri egale ca valoare de cite760mil. fiecare. La data scadenta primului CEC l-am depus si am primit de la banca precum ca specimenul de samnatura si stampila nu sunt cele din baza lor de date. OK am spus.... Atunci am sunat avocatul si am incercat sa iau un titlu de executarejudecatoresc. Mi-sa spus ca nu se poate pentru ca... IN MOMENTUL SI DATA LA CARE EU AM PRIMIT ACELE FILE CEC, FIRMA RESPECTIVA ERA SUB INCIDENTA ULEI LEGI PRIN CARE NU AVEA VOIE SA EMITA CECURI. bun dar eu cu ce sunt de vina? si iata cum statul favorizeaza infractori iar eu ma uit la 2 cec-uri in valoare de 1.700.000.000. sunt foarte frumoase.
Are cineva o sugestie?
X-(X-(X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul filei cec mihai.mihai mihai.mihai Buna ziua! in primul rand vreau sa va spun ca am avut placerea sa invat lucruri noi cu ajutorul dumneavoastra si as vrea sa imi dati un raspuns pt ... (vezi toată discuția)
Instrument de plata girat mondanicolaetoma mondanicolaetoma sunt agent economic care lucrez si cu instrumente de plata ca fila cec barat; bilet la ordin etc. Am primit drept plata de la un beneficiar o fila cec, pe care ... (vezi toată discuția)
Fila cec fara contract bogdan2511 bogdan2511 Buna ziua, Societatea noastra a primit ca si garantie pentru plata unor facturi o fila CEC in alb si un bilet la ordin in alb. Deoarece clientul nu a mai ... (vezi toată discuția)