avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere auto

am vandut un autoturism cu tot cu acte in 2004. nu mai dau de individ ca sa fac radierea. l-am contactat mai demult si a refuzat. Ce pot face sa rezolv problema ? va rog sa-mi raspundeti cat mai amanuntit. Va multumesc anticipat.#-o. mentionez ca vanzarea sa facut pe o hartie scrisa de mana.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2009
adis69, utilizator
2007_rozi a scris:

Sincer, este cam greu.
Presupun ca stiti cine este cumparatorul si ca aveti o adresa a sa. Solicitati in scris Serviciului de Evidenta a Persoanelor sa va confirme daca aceea persoana mai locuieste la aceea adresa si chemati-l in judecata, daca nu doreste sa radieze masina de buna voie.

Din cate cunosc cei de la evidenta populatiei nu elibereaza astfel de informatii persoanelor fizice.
Am avut o situatie in care aveam nevoie de adresa unei creaturi alunecoase, daca mi se permite, si au refuzat stimabilii sa elibereze informatii.

Aveam numele...mi-am formulat actiunea cu adresa fictiva si am invederat ca si-a sch. domiciliul si sa faca instanta o adresa la evid. pop. :">

Mergeti frumos in instanta, solicitati ca pe baza probatoriului (actul sub semnatura privata) sa se constate transferul dreptului de proprietate in patrimoniul lui X (identificat initial cu adresa...oricare, apoi cu adresa rezultata din raspunsul celor de la evidenta persoanelor).

Ramane definitiva si irevocabila si mergeti cu sentinta frumos la admin fin. si gata.

Succes. (3-4 termene daca nu aveti probleme de forma, procedurale ...)
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
AndreiT a scris:

[Mergeti frumos in instanta, solicitati ca pe baza probatoriului (actul sub semnatura privata) sa se constate transferul dreptului de proprietate in patrimoniul lui X (identificat initial cu adresa...oricare, apoi cu adresa rezultata din raspunsul celor de la evidenta persoanelor).
Ramane definitiva si irevocabila si mergeti cu sentinta frumos la admin fin. si gata.
Succes. (3-4 termene daca nu aveti probleme de forma, procedurale ...)]

Imi puteti spune va rog la ce instanta sa se solicite constatarea transferului dreptului de proprietate , la cea de care apartine cel care a vandut sau la cea de care apartine cumparatorul? In cazul in care nu exista nici o posibilitate de stabilire a domiciliului cumparatorului ce se poate face?
multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
traff, utilizator
Din pacate a trebuit sa ma deplasez la domiciliul paratului deoarece nu am avut clauza care sa prevada ca orice litigiu va fi solutionat de catre instanta competenta de la domiciliul meu...asta e...
Orice adresa poate fi folosita....B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism ancapop85 ancapop85 Buna ziua. Sunt intr-un impas si ma gandeam ca poate puteti sa-mi dati un sfat. Cu 2 ani in urma sotul meu a vandut un autoturism unui coleg de serviciu si au ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare auto clubbero1 clubbero1 Buna ziua! Am vandut o masina (rabla) unei persoane pe care o cunosc, contractul de vanzare-cumparare fiind inregistrat la o firma specializata. Cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Dacie mostenita fara acte cipry_blue cipry_blue Buna ziua! As avea si eu nevoie de ajutor intr-o problema destul de urgenta. Tatal meu a decedat in urma cu sapte ani si in urma lui am ramas 3 mostenitori: ... (vezi toată discuția)