avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Efectele divortului pronuntat in strainatate cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Efectele divortului pronuntat in strainatate cu privire la bunurile cumparate inainte de momentul recunoasterii hotararii de divort in Romania

Efectele divortului pronuntat in strainatate cu privire la bunurile cumparate inainte de momentul recunoasterii hotararii de divort in Romania consider ca produce efecte retroactive.

Intr-o speta, divortul s-a pronuntat in strainatate in anul 1995 iar recunoasterea hotararii de divort in Romania s-a facut in anul 2000.

In 1996 ( dupa divortul din strainatate ) persoana a cumparat un bun imobil.
Bunul acela este bun propriu si nu bun comnu al sotilor.

Are cineva o altfel de opinie juridica?

In actul de dobandire al imobilului notarul a trecut ca persoana este casatorita deoarece potrivit legii divortul nu era recunoscut in Romania.Deci, figureaza in acte ca fiind bun dobandit in timpul casatoriei.
De ce sa nu poata?
Poate face orice act in mod legal.
notarul nu poate face tranzactii cu acte civile straine netranscrise/nerecunoscute ( execuator) reciprocitate bla bla

in instanta s-ar putea pronunta o solutie pe starea de fapt existenta

deci contradictorie/contenciosa si nu necontencioasa cumeste cea notariala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort din spania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, vas ruga sa imi spuneti si mie daca sentinta de divort din spania tradusa, legalizata si cu apostilla de la haga este valabila in tara, in principiu ... (vezi toată discuția)
Divort anglia blackpool blackpool Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Legalizarea divortului extracomunitar stoianav stoianav Buna ziua! As dori o lamurire daca este posibil, la problema mea si anume: Am fost casatorita cu un cetatean japonez, de care am divortat in mai 2012. ... (vezi toată discuția)