avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia la zi

Daca mi-am dat demisia la zi fara sa tin cont de perioada de preaviz si directorul nu isi pune nici o rezolutie pe ea, eu ce trebuie sa fac? Inceteaza contractul automat in ziua specificata de mine?
Cel mai recent răspuns: onumar , utilizator 18:15, 31 Iulie 2014
Aveti mentionata in c.i.m. perioada de proba sau pe ce durata a fost incheiat c.i.m.?
Fara perioada de proba, incheiat pt 1 an.
Imi cer scuze pt editare, contractul a fost pe perioada determinata de pe 02.07.2014 pana pe 31.12.2014.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
onumar, utilizator
In cazul dvs, perioada de proba este de cel mult 15 zile lucrătoare.
Avand in vedere ca perioada de proba a expirat aveti urmatoarele posibilitati de incetare a c.i.m.:
- art.55 lit.b C.mun. - incetarea c.i.m. cu acordul partilor

- art.81 C.mun. - incetarea c.i.m. prin demisie (cu sau fara preaviz)

- puteti invoca nulitatea c.i.m., conform art.27 alin.2 C.mun.

Puteti sa-mi dati mai multe detalii despre nulitatea c.i.m. ? Unde il invoc si ce presupune acest lucru ?
Nulitatea se invoca mai intai la angajator.

art.57 C.mun.
..
(5) Persoana care a prestat munca în temeiul unui contract individual de muncă nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzător modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu.
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim absalom34 absalom34 Din momentul in care a fost emisa decizia de incetare a CIM cu art.81 al (4) si (5) mai poate fi modificata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Preaviz eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract . Cu alte ... (vezi toată discuția)