Buna ziua. In 2008 am incheiat un CIM de consultanta pe 2 ore cu o firma al unui amic de-al meu. In timp nu m-am mai interesat de contract intrucat nu primeam bani pentru el si ulterior am uitat cu totul de el. Am descoperit acum in 2014, la o verificare de rutina la AJOFM ca firma mi-a desfacut contractul de munca disciplinar prin 2008. Acum firma nu mai exista, iar amicul meu mi-a spus ca el nu a semnat o astfel de decizie si nici macar nu stie ce s-a intamplat in realitate. E posibil sa fi semnat contabila. CE as putea sa mai fac in situatia asta? Cum as putea sa modific decizia de desfacere disciplinara a CIM? eu nu am semnat si nici nu am primit o astfel de decizie. Va multumesc
Corect, nu se mai poate judeca, dar se poate rectifica. Asta am sugerat. Societatea nu mai exista, dar dosarul exista, fostul patron exista si, daca se explica functionarului de la ITM, parerea mea e ca se poate face rectificarea in carnetul de munca.
Asadar, nu discut de contestatie, care nu isi mai are rostul.
Sau eroare materiala sau situatia noastra, cand a intervenit altcineva in locul patronului... eu vorbesc de ceea ce se intampla in practica, incerc sa sugerez initiatorului topicului o solutie fata de situatia de acum, o solutie care in practica se... practica.
Daca amicul (patron) arata ca de fapt decizia lui a fost alta- si aduce decizia corecta - se rectifica. Se rezolva prin comunicare! Am vazut astfel de rectificari, mai ales daca ramasesera carnetele de munca la ITM (de aceea am si intrebat).
Daca nu exista o alta decizie care s-o anulezepe cea cu art.61 lit.a C.mun. , pe vorbe nu modifica nimeni in carnetul de munca. Nu cred ca cineva de la ITM va face asa ceva.
Carnet de munca
nelush2103
Neeliberarea Carnet de munca, dupa aproape 3 ani.Se constata desfacerea CIM in baza art, 61 ( a ), inscrierea si incheierea carnetului de munca se face de ... (vezi toată discuția)