avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere disciplinara CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere disciplinara CIM

Buna ziua. In 2008 am incheiat un CIM de consultanta pe 2 ore cu o firma al unui amic de-al meu. In timp nu m-am mai interesat de contract intrucat nu primeam bani pentru el si ulterior am uitat cu totul de el. Am descoperit acum in 2014, la o verificare de rutina la AJOFM ca firma mi-a desfacut contractul de munca disciplinar prin 2008. Acum firma nu mai exista, iar amicul meu mi-a spus ca el nu a semnat o astfel de decizie si nici macar nu stie ce s-a intamplat in realitate. E posibil sa fi semnat contabila. CE as putea sa mai fac in situatia asta? Cum as putea sa modific decizia de desfacere disciplinara a CIM? eu nu am semnat si nici nu am primit o astfel de decizie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 21:18, 31 Iulie 2014
Exact, freelis, asta e si solutia sugerata de mine. E o sinteza foarte buna. Varianta: se depune decizia corecta, cu semnatura patronului, data de atunci etc.
Nu se face "pe vorbe", dar daca se duce 'hartia", atunci "hartia vorbeste"...
Corect. Insa va fi o problema lipsa angajatorului, iar in acest caz va trebui sa gaseasca lichidatorul.

Totusi o solutie mai exacta se poate gasi numai dupa obtinerea unei copii de pe decizie de la ITM, daca sustine ca nu a primit asa ceva.
am cerut la AJOFM interogare angajat pe baza CNP, si acolo am descoperit.
Decizia scrisa o aveti ?
AJOFM sau ITM? Unde ati efectuat interogarea?

Alte discuții în legătură

Contestatie data deciziei de cocediere amya1808 amya1808 Este lovita de nulitate o decizie de concediere in baza art. 61 lit a Codul Muncii, comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, daca in ... (vezi toată discuția)
Indreptarea erorii in inscrisuri B.E.C. ARION B.E.C. ARION -un angajat pentru care angajatorul beneficiase de facilitati conf lg somajului si-a dat demisia dupa doi ani de la angajare -angajatorul duce la itm decizia ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca nelush2103 nelush2103 Neeliberarea Carnet de munca, dupa aproape 3 ani.Se constata desfacerea CIM in baza art, 61 ( a ), inscrierea si incheierea carnetului de munca se face de ... (vezi toată discuția)