Buna. Am semnat un contract pentru constructie casa la cheie. Am primit factura in data semnari contractului si am platit toata valoare in diferite transe. Pina acum casa este ridicata la rosu, adica jumatate din valoarea contractului. I-am impis termenul de finalizare, dar contractorul da semne ca nu are sa mai finalizeze lucrarea. Contractul studiat acum mai atent e in favoarea lui. Din cite am inteles, a angajat meserisi si nu i-a platiti. Pe muncitori ii da afara pe diferite motive in perioada de proba. Ce pot sa fac daca nu finalizeaza lucrarea nici in termenul extins?
am gasit un alt caz din 2011 intentat firmei. am vorbit cu pagubitul. a dat si el banii si nu s-a executat nimic. caz comercial, pentru ca toate documentele erau pe firma.
am gasit un caz in 2012 pentru furt calificat, unde era pedeapsa de 8 luni închisoare. "În temeiul articolului 81 și articolului 82 din Codul penal suspendă condiționat executarea pedepsei. Constată că partea vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză"
nu stiu de ce a fost suspendata sentinta, dar a fost data.
firma este in vigoare la registrul comertului, dar nu are declaratii date in ultimii 5 ani.
sa ma duc la politie, finante sau tribunal?
Caile de atac in acesta faza/situatie va sunt prezentate de dl avocati...eu va spun cum puteati preveni o asemenea situatie, ca in final sa aveti o casa construita bine calitativ si plati conform garficului de lucrari.
In contract tr prezentat un graphic de lucrari care include si transele de plata.
Transele de plata erau conditionate de stadiul lucrarii si calitatea lucrarii..
cu acesta situatie puteati sa opritii platile si chiar sa reziliati contractul..fara nici o alta procedura...in cazul in care partea de lucrare nu era facuta conform normelor....
Acest tip de contract va paseste de "firme neseriose" care vor sa faca o casa "rapid si prost" sau "banii inainte" ca vom face noi...ce..mai vedem
Trebuie vazut contractul, actele, lucrarile, ce oameni are, unde e lucrarea, daca are RTE si daca dv. aveti diriginte, calitatea lucrarilor de pana acum, a proiectului de executie, vazut daca se respecta normele si tot asa...
In primul si im primul rand o sa va fac o mica observatie in sensul ca atunci cand semnati un contract luati-va un avocat sau macar apelati la o cunostiinta care are pregatire juridica! Din expunerea dumneavoastra situatia este destul de clara "ATI LUAT TEAPA"! Va rog a verificati pe site-ul Tribunalului de unde este inregistrata firma daca aceasta este in insolventa! Apoi formulati o plangere penala impotriva celui cu care ati semnat contractul si, in masura in care aveti posibilitatea sa aflati daca societatea are bunuri, sa solicitati in plangerea penala si sechestru pe averea societatii pana la finalizarea anchetei ca altfel nu o sa recuperati nimic! Bafta multa si pe viitor multa atentie!
Furt
mgeorgiana
Buna ziua,
Avem o situatie foarte ciudata. Am avut un angajat care a furat aproape un miliar, i-am facut plangere penala si asteptam sa vedem ce hotaraste ... (vezi toată discuția)