avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa primita in Romania se poate executa in Italia ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa primita in Romania se poate executa in Italia ?

Prietenul meu a fost condamnat la 6 ani de inchisoare in Romania, acum este in Italia.Daca se preda, poate executa pedeapsa in Italia fara sa-l extradeze ? Exista posibilitatea sa faca pedeapsa la domiciliu ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 09:46, 5 August 2014
Luni o sa merg impreuna cu el la un avocat aici si o sa revin cu eventuale informatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2014
VasileFlow, utilizator
Domnule avocat cu scuzele de rigoare ,exista in dreptul penal italian condamnare cu executare la domiciliul dar trebuiesc intruniti anumiti factori,spre deosebire de noi au gandit un sistem penal mai putin costisitor.
Dacă se predă va fi trimis acasă să-și execute pedeapsa.

Chiar credeți că statul Italian va cheltui cu condamnații din România dacă are posibilitatea să-i trimită să-și execute pedeapsa pe cheltuiala staului român?
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2014
Patrick_, utilizator
Daca omul locuieste in cu forme legale si solicita va executa in italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

condamnat in romania arestat in italia yrynuca yrynuca Buna ziua, intrebarea este urmatoarea. fratele meu a fost arestat astazi in italia .a fost condamnat in romania pentru conducerea fara permis.(in anul ... (vezi toată discuția)
Condamnat in romania, pot executa in italia? maria43 maria43 as dori sa stiu daca un cetatean roman este condamnat definitiv pe teritoriul romaniei poate sa faca detentie pe teritoriul italiei fiind retinut in italia, ... (vezi toată discuția)
legea carei tari se aplica? Irinadiaconu Irinadiaconu Buna ziua, pentru o fapta penala savarsita in Italia, se poate executa pedeapsa in Germania, resedinta actuala a faptuitorului? (vezi toată discuția)