avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... falsificare semnatura pe statul de plata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

falsificare semnatura pe statul de plata

spuneti-mi va rog ce pot face in cazul in care s-au semnat staturile de plata in locul meu? unde gasesc exact legea care pedepseste aceasta infractiune? multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:18, 16 Mai 2009
Dna maria.luca, trebuie sa fiti sigura ca a semnat cineva in locul dv... Scriu aceasta deoarece la foarte multe I.T.M. se primesc statele de plata fara a fi semnate de angajati (statele se depun, de regula, impreuna cu declaratia de plata a comisionului perceput de ITM pt completarea carnetelor de munca) – statele reprezinta, practic, o declaratie a angajatorului ca a incheiat contracte de munca pt toti angajatii si ca le plateste salariile...

Daca statele au fos depuse fara semnatura angajatilor se schimba radical datele problemei...
Daca aveti certitudinea faptului ca cineva a semnat in locul dvs , aveti posibilitatea depunerii unei plangeri la Parchet , sau la Politie , ca mijloace de proba amintesc : depozitiile martorilor , inscrisul defaimant , alte inscrisuri concludente in vederea justei solutionari a cauzei , declaratiile invinuitului /inculpatului , expertize.

De aceiasi parere.Totul depinde de formularea plangerii si de probele adiministrate ,astfel cum a aratat si d-na consilier.Daca nu aveti,si probabili nu avtei priceperea necesara,este bine sa va adresati unui avocat pentru solutionarea competenta a situatiei expusa.
Succes !
trope_doi a scris:

Dna maria.luca, trebuie sa fiti sigura ca a semnat cineva in locul dv... Scriu aceasta deoarece la foarte multe I.T.M. se primesc statele de plata fara a fi semnate de angajati (statele se depun, de regula, impreuna cu declaratia de plata a comisionului perceput de ITM pt completarea carnetelor de munca) – statele reprezinta, practic, o declaratie a angajatorului ca a incheiat contracte de munca pt toti angajatii si ca le plateste salariile...

Daca statele au fos depuse fara semnatura angajatilor se schimba radical datele problemei...

Da, in cazul in care nu s-a semnat si scrieti ca s-a falsificat semnatura puteti fi acuzata apoi de infractiunea de denunt calomnios.
Atentie!

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie nci nci am fost reclamata la politie de catre un barbat bolnav psihic , inregistrat in evidentele speciale de 7 ani. As dori sa stiu daca politia poate lua in ... (vezi toată discuția)
Proba in justite anthony anthony Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine. As vrea sa aflu, daca poate sa fie proba (exclusiva) in justitie, pentru demonstrarea unui prejudiciu (minus de ... (vezi toată discuția)
Invinuit pt o adeverinta eliberata de firma mea Anish Anish Buna ziua, Am ajuns in cercetari la politie in calitatea mea de administrator al unei firme care a eliberat o adeverinta de salariat unei persoane care a ... (vezi toată discuția)