avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa-mi vad copilul cat e la tata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa-mi vad copilul cat e la tata?

Am 2 intrebari care nici pana in ziua de azi nu am primit raspuns :

Pot sa-mi vad copilul cat e la tata ?( Dupa hotararea judecatoreasca avem custodie comuna si dreptul de a il lua 1 luna de zile in vacanta).

Daca nu mai are domiciliu stabil si nu stiu unde este copilul este obligat sa-mi zica?
Cel mai recent răspuns: mihalea223 , utilizator 00:09, 22 Noiembrie 2014
Copilul are domiciliul la mine iar tatal il ia doar in weekend-uri si in vacante. Aceasta fiind ceea mai mare vacanta nu vreau decat 10 minute sa o pot vedea.Fiindca la telefon copilul nu este lasat sa corespondeze decat ceea ce i se dicteaza. Am acest drept?
Cu toate ca nici adresa unde este dus copilul nu o stiu si din ce stiam eu este sau nu obligat sa-mi spun unde si in ce conditii sta acest copil acum.
Aveti dreptul sa stiti unde si in ce conditii sta copilul, aveti dreptul sa stiti ce face, cum tatal nu vrea sa va dea aceste informatii, sunteti nevoita sa va adresati instantei pt a se stabili reguli mai clare pt desfasurarea vizitei la tata.
Degeaba legal am acest drept daca la politie cand am fost sa le comunic acest aspect mi-a spus sa fac o plangere ( de o saptamana si ceva nici un raspuns) iar la DGASPC la fel (lasa memoriu). Fetita la toate prostiile astea a avut de suferit fiindca fisele din vacanta pentru scoala nu a putat sa si le termine, ( nu a dorit sa vina sa le ea si nici sa le aduc), excursia ei "un merit adus copiilor la munca depusa la dans" s-a dus...Acum copilul este sub un tratament pe care fostul sot si iubita lui il stiu, eu n-am fost nici anuntata ca s-a intamplat ceva cu acel copil, am aflat de la fetita in mare ( fiindca la telefon este manipulata sa spuna ce vor ei). Imi spune ca vrea acasa dar nu poate sa-i zica lu taicasu ca se supara pe ea .etc.

Eu totusi vreau sa ma duc maine dupamiaza la fetita fiindca am aflat de la fetita unde ar sta si traiasca cartea telefonica. In speranta in care am sa pot sa-mi vad fata tiinand cont ca ma rugat printesa mea sa-i duc o jucarie si temele. Daca nu ma lasa sa o vad? Ce pot face in conditiile in care fetita are legaturi personale " cu iubita tatalui" fiindc tatal ei e mai mereu plecat .
Dar deja simt ca inebunesc sa nu-mi vad fetita de 2 saptamani mai ales ca este pentru prima data cand printesa mea sta atat departe de mine si eu de ea:(

Stiu ca cel mai indicat e un proces dar sunt sigura ca acest proces nu ma ajuta maine sau poimaine ci peste cateva luni, de accea am decis sa incep procesul dupa ce pregatesc fetita de scoala .

Si inca o intrebare : Dumnealui joaca "ping pong" cu pensia alimentara, luna trecuta ma trimis pe la OMV sa ridic pensia, iar pentru 2 milioane sa alerg tot bucurestiul dupa benzinarii ...sincer cheltui mai mult pe calduriile astea.I-am spus ca nu e normal sa alerg dupa banii ..si cica a lasat-o la posta..insa la posta nu e nimic depus. Asta inseamna bataie de joc. Stiu ca e doar parerea mea ...dar legal dumnealui nu ar trebui sa trimita pensia la adresa? Nici pana acum nu am primit pensia ...
Buna ziua,

Dupa 2 saptamani de la plangere de la protectia copilului si politie deabia ieri m-au chemat la DGASPC sector 3. Insa fostul sot s-a "gandit " sa aduca fata cu o saptamana inainte. Cand a adus-o acasa a spus ca tre' sa ii dam sirop de patlagina. Fetita insa avea rosu in gat si pentru a ii prescrie o reteta, am fost cu ea la doctor ca sa -mi comunice de la spital ca 'copilul are pneomonie acuta intercostala si o infectie in gat. Ce e de facut? Stiu de la copil ca s-a imbolnavit acolo ca a si vomitat si a fost dusa la un medic de familie ( nu stiu cine) si a fost trata cu siropuri de patlagina si alte minuni. Fetita este palida si acum urmeaza tratament pentru aceasta boala.LA toate insistentele mele de-ami permite sa-mi vad fata pe perioada vacantei nimeni nu a luat masuri eu pe cine trag la raspundere acum? Tin sa precizez ca am 2 copii fetita de 7 ani si o fetita de 3 luni. Aceasta boala este contagioasa si netrata ar fi devenit foarte pericoloasa.Daca mai statea o saptamana la dumnealui poate avea urmari si mai grave.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2014
mihalea223, utilizator
Mihaela, nu aveţi pe cine trage la răspundere.ªi dacă îl daţi în judecată, nu rezolvaţi nimic, pierdeţi timp şi bani.
Este foarte interesant, cum a văzut că fata e bolnavă, v-a pasat-o, el nu are nici o răspundere.
Ce se întâmpla dacă dvs. eraţi plecată în concediu în afara ţării, ştiind copilul în siguranţă?

Alte discuții în legătură

Custodia comuna sau discrimanare? mihalea223 mihalea223 Cand am terminat procesul ce fericita eram ca am castigat. Acum dupa 1 an jumate mi-am dat seama ca defapt nu am obtiunat NIMIC.Si toti vor sari in capul meu ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog!- neintelegeri intre parinti mihalea223 mihalea223 Nu mai stiu ce sa fac simt ca o iau razna.Alerg si ma zbat degeaba toate usile duc in calvaru numit tribunal!. Am divortat acum doi ani si de atunci eu nu mai ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa primească pensie alimentara copilul meu Dumitru Diana Dumitru Diana Mă numesc Dumitru Violeta..am o fetița de 6 ani jumătate ...eu și individul nu am fost căsătoriți. La nașterea copilului a trecut copilul pe numele ... (vezi toată discuția)