avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa-mi vad copilul cat e la tata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa-mi vad copilul cat e la tata?

Am 2 intrebari care nici pana in ziua de azi nu am primit raspuns :

Pot sa-mi vad copilul cat e la tata ?( Dupa hotararea judecatoreasca avem custodie comuna si dreptul de a il lua 1 luna de zile in vacanta).

Daca nu mai are domiciliu stabil si nu stiu unde este copilul este obligat sa-mi zica?
Cel mai recent răspuns: mihalea223 , utilizator 00:09, 22 Noiembrie 2014
Tatal copilului meu cel mare este un ametit (ca sa fiu blanda): pe cand avea 3 ani copilul l-a tinut 2 zile cu 39 de grade pentru ca nu si-a dat seama ca are febra, l-a plimbat prin supermarketuri, prin locuri de joaca, pe la restaurant. I-am multumit cerului ca mi-a pazit copilul si mai traieste si in ziua de azi. Intre timp copilul are 10 ani si stie destul de multe cat sa fiu linistita cand e plecat la tatal lui.
Au fost momente de-a lungul celor 10 ani in care mi-a venit sa-l dau pe tata cu capul de pereti, sa urlu la el si sa-l strang de gat. N-am facut-o pentru ca am nevoie sa pot sa-l sun, sa-l intreb de starea copilului si am nevoie sa-mi raspunda. Am nevoie sa ma sune cand se intampla ceva cu copilul, nu sa incerce sa ascunda ce se intampla.

Eu inteleg ca dvs aveti un ideal pentru tata si ca tatal fetitei dvs nu se apropie nici pe departe de umbra idealului - unul dintre motivele pentru care ati divortat, probabil.
Dar este un consum inutil din partea dvs sa ii cereti continuu dlui respectiv sa fie ceea ce va doriti dvs. N-o sa se intample niciodata si, lui, oricum n-o sa-i pese de idealul dvs.
Nu doar ca este inutil, este si periculos pentru copilul dvs pentru ca tot incercand sa-i modelati tatal intretineti un razboi in care copilul dvs este victima sigura (si nu doar psihic ci, dupa cum vedeti, si fizic).
Incercati sa luati o doza buna de obiectivism, sa va uitati cu cine aveti de a face si sa va puneti la punct un plan (care poate implica multi bani, multe impulsuri si multe umilinte) prin care sa va asigurati ca al dvs copil, pentru care ziceti va chinuiti, este in siguranta si cand nu e langa dvs.

Apropo de chinuiala asta, ar trebui sa scapati de ea ca sa nu mai fie o povara pentru copil. Suntem parinti pentru ca ne-am dorit sa crestem acesti copii si ei nu sunt o povara pentru noi, deci nu ne chinuim. Si sunt sigura ca va iubiti suficient de mult copila ca sa nu considerati ceea ce faceti un chin.
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
mirebire, utilizator
Fiindca aici ne spunem o parte de poveste, tot timpul se poate interpreta.Va rog sa binevoiti sa cititi tot si daca e nevoie sa aruncati cu pietre in mine, atunci sa o faceti!.

Am divortat de 2 ani si de atunci cat timp a fost om ne-am inteles de minunte. Eu imi ador fata si pt ea mi-as da viata asa ca orice isi doreste ea e porunca pentru mine.(editat).
Daca fetita vrea la el poate sa fie si al 5-6-7 weekend nu ma intereseaza ii dau fata.Nu caut tatal ideal cum mi s-a spus aici ( nici eu nu sunt perfecta si clar nu am asteptari de la el sa fie perfect). N-am cerut nimic anormal dacat sa fiu anuntata ca nu vine, sa fiu anuntata cand are chef sa-si ia fata, sa vina la serbari sau cand ii promite fiindca acest copil sufera la fiecare MINCIUNA.Eu ii dau fata nu 2 weekenduri cu 10 dar l-am rugat cu ceru si pamantu sa aibe grija de ea sa vina daca ii promite ceva sa fie TATA.Nu ma simt lezata cum ma-ti criticat ca vezi Doamne tre sa fac sacrificii si sa tac.(si aici vorbesc de doamna mirabire).Sunteti femeie doamna si aveti un copil si nu puteti sa-mi spuneti mie ca dupa un divort totul e ROZ.Sa fim realisti...nu narcisisti.Ne este greu cu salariu mizer din ROMANIA si faptul ca tu ca MAMA tre sa ti si locul tatalui nu e o sarcina USOARA.Cand te chinui si te staduiesti ca copilul tau sa nu duca lipsa de nimic si el te taraste in mizerie..nu poti fi fericita ca acum ma-ti minti daca spuneti ca nu este adevarat!!...Eu nu ma plang doamna draga eu imi spun oful si durerea mea..E crucea mea si mi-o duc pentru fetita mea si cinci vieti de acum in colo .Vorba aia "Bucuros le-oi duce toate de e pace de-i razboi".Dar faptul ca nu ma las calcata in picioare si copilul meu sa fie amagit e alta..Asa imi este firea, cand ai dreptate TAC dar daca eu am dreptate merg pana la Dumnezeu cu dreptatea MEA!.Da stiu SACRIFICII...s-a sacrificat Issus pentru noi si noi suntem un popor de atei..Eu ma sacrific nu o data ci de 1000 de ori dar vreau ca fetita mea sa nu mai SUFERE.Mi-a adus fata bolnava de PNEOMONIE si a aruncat-o ca pe o jucarie STRICATA si cum spuneti dumneavoastra ca asta e, s-a imbolnavit la el. nu e nimeni vinovat..nu cred ca la fel ve-ti spune daca era copilul dumneavoastra!!!!.Tatal fetitei nu a contribuit niciodata la crestere si educare si cand 'cainele lui a muscat-o de gura pe fetita a spus ca alege CAINELE decat pe copil.Cand fratele lui a pocnit-o de i-a spart gura la fata(are si acum semn ) a spus ca fetita este MINCINOASA si tot asa. Nu sunt o femeie lezata si nebuna insa domnul acesta prin copil cauta sa se razbune pe MINE. A spus-o la PROTECTIA COPILULUI.Eu nu sunt o pasiva sa TAC...NU....Sunt foarte multe de povestit ...si poate nu ma crede-ti dar am motive intemeiate de sunt revoltata asa!!!...

Sa de-a Dumnezeu sa ma judece FETITA mea ca am facut tot ce mi-a stat in putinta sa ma lupt pentru ea...decat sa spuna ca nu am facut nimic sa o am langa MINE!!.Acesta va fi judecata ceea mai de presus..mai presus ca Dumnezeu va fi judecata EI.

Ceea ce-mi doresc e simplu :

Sa nu mai fie acea custodie COMUNA fiindca nu e cazu ( el nu a facut nimic pentru acest copil de 2 ani).
Fostul sot sa vina cand vrea la copil dar la domiciliu meu sau in locuri publice cu mine de fata.
Daca fetita mea vrea sa mearga la el, oricand doreste EA!!.
Daca FETITA decide sa stea 1 saptamana, eu daca vad ca ceva este ciudat ( bolnava sau obligata sa minta ) sa pot sa o vad 1 minut sa ma linistesc ( daca lucrurile stateau asa as vi evitat Pneomonia)....POT da scris ca nu sunt absurda deloc si ca doar in cazurile in care am dreptate si pot dovedi.
La ziua lui daca isi doreste sa stea cu ea sau sa facem ziua copilului impreuna...cum vrea!!
Craciun sau revelion impreuna sau cum vrea fetita sa-si aleaga!.
Vreau efectiv sa pot merge pe decizia COPILULUI si jur in fata lui DUmnezeu ca daca fata mea vrea eu nu ma voi apune fiindca nu vreau sa-mi mai vad copilul suferind ..ca nu vine cu LUNILE si ca se trezeste sa vina aiurea in tranvai cu toate ca e al 3 weekend si el tre' sa vina in al 4 iar eu cu fata iesim in oras..si etc.Sa fie armonie si etc.

Acesta armonie va fi doar asa fiindca el nu va veni la mine sa-si vada copilul ca doar a zis ca se razbuna pe mine...dar insa atunci voi putea sa lupt sa-l conving ce vrea intradevar copilul fara sa existe plangeri si etc.

El nu vine 5 lunisi in a 6 luna viine in al 3 weekend seara la 11 si daca normal nu ai cum sa-i dai fata, ii spune la fata diverse cu toate ca eu trebuie sa ii dau fata in al 2 si al 4 weekend..

Daca statu roman apara interesul SUPERIOR AL COPILULUI daca fetita mea clar va avea probleme de comportament ...fiindca divortu o va afecta si el nu intelege ca e bine sa vina fata si cand vrea ea .

SPer ca acum sa fiu inteleasa vreau acel drept fiindca asa fetita mea nu va mai avea de suferit NICIODATA!...Va merge la TATI cand va VREA EA, nu am nevoie de pensia lui alimentara am nevoie ca fetita sa fie FERICITA!!...Ceea ce am cladit in 7 ani nu vreau sa distruga acest proces sau STATU...

PS....Sa nu spuneti ca daca nu vroiam asta stateam cu el...Fiindca NICI O FEMEIE NU PLEACA DE BINE decat daca e.....

Va multumes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comuna sau discrimanare? mihalea223 mihalea223 Cand am terminat procesul ce fericita eram ca am castigat. Acum dupa 1 an jumate mi-am dat seama ca defapt nu am obtiunat NIMIC.Si toti vor sari in capul meu ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog!- neintelegeri intre parinti mihalea223 mihalea223 Nu mai stiu ce sa fac simt ca o iau razna.Alerg si ma zbat degeaba toate usile duc in calvaru numit tribunal!. Am divortat acum doi ani si de atunci eu nu mai ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa primească pensie alimentara copilul meu Dumitru Diana Dumitru Diana Mă numesc Dumitru Violeta..am o fetița de 6 ani jumătate ...eu și individul nu am fost căsătoriți. La nașterea copilului a trecut copilul pe numele ... (vezi toată discuția)