Buna seara.Astazi mi s-a terminat concediul medical si mi-am sunat seful sa il intreb cum voi lucra.Dansul mi-a raspuns ca am fost detasat si ca de maine o sa lucrez la alta unitate.Se poate sa ma anunte intr-un timp atat de scurt despre aceasta detasare,intr-un interval de timp atat de scurt ?Nu mi s-a dat nici un act care sa afirme faptul ca am fost detasat,plus ca voi suferi o modificare de functie la noul angajator.Am luat legatura cu noul angajator si mi s-a spus ca nici acolo nu am vreun act care sa ateste faptul ca am fost detasat,noului angajator i s-a comunicat doar despre aceasta detasare.Va multumesc anticipat !
1. Detaşarea este obligatorie, salariatul neputând refuza executarea detaşării, în caz contrar fiind susceptibil a răspunde disciplinar, inclusiv cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.
2.Legislatia aplicabila sectorului public prevede ca, personalul autoritatilor si institutiilor publice, delegat sau detasat de conducerea acestora sa indeplineasca anumite sarcini de serviciu in localitati situate la distante mai mari de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca, are dreptul la decontarea cheltuielilor de transport dus-intors...
De asemenea, pentru salariatii din cadrul societatilor comerciale la care drepturile salariale se acorda prin negociere, drepturile banesti pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in cadrul localitatii, in interesul serviciului, se acorda in conditiile prevazute in contractele colective sau individuale de munca.
Prin urmare,verificati ce este reglementat referitorl la nivelul angajatorului dvs cu privire la detasare.
Daca nu este nici un act intocmit despre aceasta detasare ?Noul angajator mi-a spus ca nu exista act in legatura cu detasarea mea.Mentionez faptul ca voi fi detasat la un nou punct de lucru din aceiasi localitate,firma fiind aceiasi.Trebuie sa existe acte care sa ateste detasarea mea ?
In timpul acestei detasari mi s-a schimbat si functia,de la sef de tura la agent.Detin act aditional la CIM care atesta ca sunt sef de tura.Nu mi s a suspendat contractul de munca pentru a putea fi detasat.Pe contractul de munca nu mi s a modificat locul de munca,noul angajator nu are contractul meu.Sunt obligat sa prestez servicii pentru noul angajator ?nu exista dovada scrisa despre aceasta detasare,doar verbala.Din cate am inteles nu ma poate detasa la aceiasi firma la alt punct de lucru?Va multumesc anticipat
Detasare abuziva
sartorius
Lucrez in Galati la DISTRIGAZ. In urma reorganizarii societatii mi s-a desfiintat postul de verificator metrolog,serviciul de metrologie al societatii este cu ... (vezi toată discuția)