merepere a scris:
am avut aceiasi situatie. am convocat adunare generala in care s-a stabilit infiintarea unui fond special(legea 230 prevede acest lucru) de creditare a asociatiei, de catre toti proprietarii, in mod egal.
Foarte corect, insa inseamna ca ati recuperat prejudiciul si "
fondul de creditare" a fost returnat integral proprietarilor.
Daca nu s-a intamplat acest lucru inseamna ca asociatia e inca datoare proprietarilor si trebuie sa rezolvati problema.
am trecut si printr-un control al primariei care ne-a confirmat legitimitatea acestui fond.
in urma proceselor cu cei care au refuzat sa plateasca, instantele au dat castig de cauza asociatiei in 100% din cazuri.
Va rog sa ne precizati si noua numarul unui astfel de dosar. Instanta va da castig de cauza asociatiei insa va obliga proprietarii sa plateasca numai un functie de CPI si dupa alte criterii.
daca aveti datorii la furnizorul de energie termica , nu-i puteti obliga la plata pe cei cu centrale.
daca aveti datorii si la furnizorul de apa, ii puneti pe toti pt ca s-au folosit toti.
ce va pot eu sfatui este ca hotararile sa le luati in adunari generale statutare, intrunite conform legii, si sa redactati foarrte clar deciziile pe care le luati.
noi in felul acesta am scapat de debransare. mai avem de platit la furnizori, insa dovedind buna credinta, inca ne pasuiesc.
bafta!
Va rog nu aduceti si mai multa neclaritate.
Nu au nici o legatura restantele pe care are asociatia si catre cine, cu modul de constituire al fondului.
Delapidatorul, la fel de bine putea sa plateasca factura de gaz si sa nu plateasca caldura, sau invers. Este complet irelevant.
Tot irelevante sunt si contributiile la intretinere platite de proprietari la vremea respectiva, contributii ce au fost delapidate.
Desemenea este irelevant chiar si cine au fost proprietari la momentul respectiv.
Ex, dupa delapidare, o parte din apartamente ar fi putut fi vandute. Vechii proprietari nu mai au nici o obligatie fata de acel prejudiciu, chiar daca a survenit in timpul cat erau ei proprietari. Obligatiile se transfera noului proprietar. ***
De fapt situatia e foarte simpla, nu trebuie sa ne complicam inutil.
Prejudiciul respectiv este o pierdere a asociatiei de proprietari, la fel ca un geam spart sau un acoperis smuls de vant. Obligatiile fata de aceste pierderi sunt in functie de CPI. Punct