avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz divort

Sotia mea s-aincaierat cu colegii de serviciu in urma cu 4 ani.A urmat disponibilizarea ei nelegala-proces-si dupa 2,5 ani reincadrare in post cu recuperarea salariilor din urma. In 4 ani a sta cca 1an6 luni somaj si ajut.social apoi cca 6 luni doar in intretinerea mea. Imediat dupa recuperarea postului si a banilor a inceput sa aibe un comportament aberant. Mi-a intentat divort si a povestit tuturor prietenilor , cunostintelor si colegilor de servici tot felul de baliverne despre mine cat si planul pe care-l are dupa ce va provoca si partajul, cum va imprumuta o suma din banca pentru sulta catre mine , rata lunara urmand sa o plateasca cu pensia alimentara pe care o voi datora pentru copilul meu minor in varsta de 15ani. Martorii ei sunt sora si mama. Mentionez ca are probleme psihice vizibile dar nu sunt in posesia unui diagnostic oficial dat de un psihiatru. Isi administreaza permanent 3-4 tipuri de medicamente specifice bolilor psihice : antiepileptice,antidepresive, somnifere,care zac prin bucatarie si sufragerie, la vedere.. Problema dureaza de cca.2 ani dar pt confortul psihic al copilului meu doresc sa blochez divortul macar pana devine major sau pana pleaca din localitate , cum ar fi student care sa vina in localitatea de domiciliu doar in vacante. Motivele declarate ale divortului sunt:
-separare de drept si de fapt,
-lipsa de comunicare
-lipsa relatii intime .
Ce-i de facut pentru evitarea/amanarea divortului? Se poate din punct de vedere juridic? Cum ? sau sunt condamnat, dupa noile legi divortul pronuntandu-se oricum, chiar daca reclamanta este partea vinovata?
mirebire a scris:

Din ce observ si dvs vreti sa divortati, insa nu cand vrea dna :).

Pe ce v-a spus medicul respectiv fara sa vada pacientul eu n-as pune prea mare pret, nici pe calitatea lui de medic care isi permite sa fluture diagnostice grave fara sa consulte persoana in cauza, dar asta nu e relevant in discutia in cauza.

Cu cat incercati mai mult sa divortati din culpa celuilalt cu atat mai multe lucruri neplacute vor fi scrise in hotararea de divort. Documentul respectiv e public si il va citi si fiul dvs de multe ori.

V-ati gandit unde veti locui dupa divort? Procesele de partaj tind sa dureze mult spre foarte mult.


NU! Ati observat eronat! STIU ca "dansa" vrea sa divorteze din motive pur materiale-provine dintr-o familie saraca si in care violentele conjugale ZILNICE erau considerate o normalitate. Cand am "luat-o" a venit cu ceva electrocasnice si hainele de pe ea (eu eram tot asa) Apoi in timp, am primit bani din mostenirile lasate de bunicii mei si am cumparat casa , masina, excursii costisitoare in strainatate, ..Asta i-a indus ideea de mai mult...mau mult... dar acesti bani au fost finiti..dupa ei a urmat un trai modest pe care ni-l permitem din salarii..A declarat public , neintrebata/neprovocata la un numar mare de persoane ca va ramane cu locuinta si ce aranjamente va face pentru asta.M-am obisnuit cu ideea de divort si am convenit ca o sa-si amane punerea in aplicare pana dupa ce minorul va termina liceul si va fi probabil la facultate unde va locui intrun camin cea mai mare parte din an fara sa trebuiasca sa se intoarca zilnic in atmosfera nesanatoasa dintr-o familie aflata in divort/partaj. Initial a fost de acord dar acum din motiove pe care doar le bani a intentat brusc si neprovocat divortul . Dinspre mine , poa' sa implineasca si 80 de ani cu mine ca sot , sunt dispus sa suport (din motivele mele pe care le inteleg a fi considerate absurde de majoritatea cititorilor)

Medicul psihiatru NU trebuie sa vada pacientul , nu i-a pus termometrul, etc, a ascultat numai FAPTE , (parintii mei nu- ne mai trimit bani asta inseamna ca-s porci si curve!) si etc nu mai comentez aici . Omul are o reputatie de notorietate publica dar aceasta discutie nu este relevanta aici m, ca sa taiem nodul gordian NU exista un diagnostic oficial si public care sa aibe relevanta juridica. Eu am descris doar o stare de fapt , reala dar neoficializata.PUNCT!
Solicitare divort din culpa celuilalt (in SUBSIDIAR, dupa ce in principal am cerut respingerea divortului) are 2 scopuri :
1- (poate naiv) de a o speria puitin si de a o convinge sa renunte
2- daca tot se va intampla atunci , sa-si asume partea de vina ,(eu cred ca 100% dar nu din principiul ca totdeauna "celalalt este de vina" ci din FAPTE spuse, scrise, transmise la persoane sau diverse institutii si inregistrate oficial)

Fata de ce mizerii deja a facut notorii in orasul si la serviciul meu , nu mai are ce noroi sa mai arunce in mine, poate sa spuna ca-s gay sau terorist, ...Copilul meu DEJA este la curent cu astea si ramane la latitudinea lui sa inteleaga si sa creada-deocamdata am frecvent discutii , nu tata-copil ci prieten-prieten si nu mi-a reprosat nimic ..s-a oferit sa ma ajute cu bani din economiile lui..dar intr-un final nu poate nimeni sa stie.

Nu , nu m-am gandit dar asta-i cam pe locul 3-4 in discutia noastra.

Daca locuinta a fost achizitionata cu bani mosteniti (bani proprii) aveti dreptul la mai mult de jumatate din locuinta.
Discutati cu av aceste aspecte, poate reusiti sa ii platiti dvs sulta si sa ramaneti cu locuinta....

(Despre psiholog: nu contest ca persoana pe care ati descris-o dvs se potriveste diagnosticului, insa intre persoana pe care ati descris-o dvs si persoana reala pot exista mari si importante deosebiri. De aceea nici un medic, care isi respecta profesia, nu va pune un diagnostic bazat pe relatarile cuiva care nu este profesionist sau, macar, obiectiv.)
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
mirebire, utilizator
Buna ! din cate am inteles e vorba si de un minor si de plata pensiei alimentare ... pai copilul poate alege la cine vrea sa stea , iar daca va sta cu dvs atunci sotia va fi obligata sa va plateasca pensie alimentara ptr el , atata timp cat acesta e in scoala ( asta include si anii de facultate )
Asa cum ati explicitat stadiul relatiei dumneavoastra de cuplu, in opinia mea sotia dumneavoastra este decisa sa solicite desfacerea casatoriei. Ca o fi din culpa dumneavoastra sau din culpa comuna sentinta o va spune . Cert este ca acum in aceasta faza pentru ca fiul dumneavoastra sa nu va condamne prea aspru pe nici unul , pentru ca sa decideti amandoi cum va fi mai bine copilului ; va recomand parccurgerea unei sedinte de mediere. Acolo veti intelege si mai bine motivele sotiei dv si sigur nevoile fiului dumneavoastra. Cine stie daca nu cumva rezultatul ar putea fi unul benefic si neasteptat .
mirebire a scris:

Daca locuinta a fost achizitionata cu bani mosteniti (bani proprii) aveti dreptul la mai mult de jumatate din locuinta.
Discutati cu av aceste aspecte, poate reusiti sa ii platiti dvs sulta si sa ramaneti cu locuinta....

(Despre psiholog: nu contest ca persoana pe care ati descris-o dvs se potriveste diagnosticului, insa intre persoana pe care ati descris-o dvs si persoana reala pot exista mari si importante deosebiri. De aceea nici un medic, care isi respecta profesia, nu va pune un diagnostic bazat pe relatarile cuiva care nu este profesionist sau, macar, obiectiv.)


Deci ideea este asta Dna a incercat sa "monteze" copilul impotriva mea zicandu-i :Hai sa-l lasam pe tac-tu cu prostiile lui si sa mergem la mama !" dar copilul sau din cauza ca refuza sa aleaga intre noi doi sau din cauza ca aici are microuniversul lui (colegii de scoala generala, copii vecinilor, etc) a refuzat "propunerea" afirmand ca vrea sa ramana "aici".

"Aici" reprezinta de fapt locuinta noastra in locatia ei exacta , "acolo" inseamna nu neaparat o alta localitate ci poate chiar in acelasi oras o adresa diferita. Deci daca locuinta vine la pachet cu copilul, atunci trebuie "vanata " locuinta....dar cum sa faci asta la divort...(nu la partaj)....pai prin diverse subterfugii juridice si afirmatii calomnioase recitate de maica-sa invocand "interesul superior al minorului" . Asta banuiesc ce-i drept , in ignoranta mea juridica , dar foarte probabila in ignoranta ei juridica. (Am tot spus ca ca nu are o gandire tocmai logica, amesteca rationamente corecte si juridic posibile cu pretentii si solicitari absolut aberante. La un moment dat mi-a cerut in mod ultimativ sa-mi reclam colegii de serviciu (la Politie, la Avocatul Poporului, etc..)

Despre PSIHIATRU , stiu ca este cel ma bun din judetul meu cat si din judetele invecinate, am avut ocazia sa constat asta chiar inainte de al consulta , in timp ce consulta un pacient care umbrase de 4-5 zile inebunit prin "zona" si inclusiv prin Bucuresti, nuimeni nu-i dadea de cap (era semi-paralizat) . Nenea asta l-a interogat cca 6-7 minute si i-a zis exact ce are: nu era o treaba de psihiatrie ci de neurologie-toxicologie : omul luase un vermifug combinat cu mai nu stiu ce ceea ce-i generase dureri musculare si paralizii multiple in organe. I-a descris evolutia simptomatica pas-cu-pas, din ultimile 4 zile iar pacientul a zis doar : Da! ...Da!......Da! ; i-a administrat o injectie si ala dupa 30 minute putea sa stea in picioare iar taica-su care-l carase pana atunci a inceput sa planga.

Discutia a fost neoficiala , iar rog respectuos a-mi considera "relatarile" catre dansul foarte obiective ( inteleg perfect neincrederea in obiectivitatea mea cat si tendinta omeneasca de a considera intotdeauna ca "celalalt este de vina" , dar hai sa continuam discutia pornind de la ipoteza ca in aceasta problema as avea dreptate.)
In acelasi timp, stiu ca are un psihiatru, care deja i-a prescris cca. 10 tipuri de medicamente din care 5-6 tintesc evident dereglari psihice..le vad in fiecare zi prin casa...si mai inteleg ca orice medic "care isi respecta meseria" nu va scrie pe reteta " cuvintele "schizofrenie" ; "paranoia" ; etc ci va scrie " depresie" , "stare de anxietate", "insomnie" dar va prescrie medicamentele ce tintesc de fapt tinerea sub control a "schizofreniei paranoide".
Nu se pune problema ca nu ar depista-o! Daca dati un search pe Google si cititi primele 3 articole , oricine poate identifica aceasta boala pe baza unor fapte comise in public: reclamatii fluviu ulterior respinse ca nefondate, acuze de persecutie absolut nejustificate, grandoare se lauda la oricine ca "ea este somera dar se judeca cu intreprinderea!" (a spus asta cu o voce foarte mandra inclusiv casierelor unde-si platea telefonul sau vanzatorilor de legume din piata)

Mentionez ca in perioada in care am facut aceste "cercetari" era in proces cu intreprinderea si orice "scurgere" referitoare la starea ei psihica ar fi compromis sansele ei de reusita, deci nici vorba sa cer un diagnostic oficia sau sa fortez un consult (ca de ex sa sun la 112 si sa cer interventia rapida..evident ca din fata comisiei ar fi ajuns direct la injectia de calmare)

rada0157 a scris:

Asa cum ati explicitat stadiul relatiei dumneavoastra de cuplu, in opinia mea sotia dumneavoastra este decisa sa solicite desfacerea casatoriei. Ca o fi din culpa dumneavoastra sau din culpa comuna sentinta o va spune . Cert este ca acum in aceasta faza pentru ca fiul dumneavoastra sa nu va condamne prea aspru pe nici unul , pentru ca sa decideti amandoi cum va fi mai bine copilului ; va recomand parccurgerea unei sedinte de mediere. Acolo veti intelege si mai bine motivele sotiei dv si sigur nevoile fiului dumneavoastra. Cine stie daca nu cumva rezultatul ar putea fi unul benefic si neasteptat .


Opinia d-voastra este perfect adevarata!.....sa "decidem" amandoi ? Tocmai am explicat ca NU exista aceasta cale! Chiar daca juridic este "normala" , fizic si psihic are probleme care se pot vedea cu ochiul liber de catre oricine, NU are capacitate reala de decizie! Este manata de niste instincte rudimentare de "a pune mana pe ceva , cat mai mult" si de ura atavica canalizata asupra : colegei "X" despre care "stie" ca intretine relatii sexuale cu colegul "Y" ; colegului "Z" care si-a facut casa din "furaciune" ; mamei elevului "W" care este o curva deoarece vine la sedinta cu parintii in rochie scurta si epilata pe picioare;....etc......de razbunare cu orice pret asupra mea deoarece: nu sunt de acord cu afirmatiile ei, nu-i ii mai dau bani (?!) si parintii mei nu-i mai trimit bani ca alta data, etc

Viata ei se reduce la "razboi" razboi total prin intermediul justitiei , procesomanie : si-a reclamat cam toti sefii ; jumatate din colegii de serviciu, s-a judecat cu intreprinderea, acum cu mine , dupa mine in cateva luni va urma altcineva...... ( A ramas cumva "imbatata de succesul" castigarii (in extremis) a procesului cu intreprinderea si vede in intentarea de procese un fel de "suveica" din care castiga bani si bunuri- in urma castigarii procesului i-au revenit cateva sute de milioane "gramada" pe care i-a cheltuit unilateral cu viteza caracteristica unei persoane ca in toata viata ei a tinut in mana maxim 20 de milioane....(lei vechi)

Rog a intelege si accepta ca aspectele umane, emotionale , empatice si de logica comuna a cuplului sunt pur si simplu "inghetate" dar intr-o forma usor nefireasca, aberanta.
Numai partea juridica mai poate rezolva ceva si aceasta rezolvare evident nu va fi una optima pentru nimeni.
Eu inteleg ca in aceasta ecuatie nu pot sa mai fiu un 100% un bun tata , sunt sa zicem doar 90% tata pentru copilul meu , dar mama nu mai este decat cam 25% mama pentru copilul ei.

Dat fiind acestea consider ca decat (in cazul pe care-l consider optim pentru mine) numai cu mine si fara mama ) , este mai bine cu mine asa cum sunt si cu inca 25% dintr-o mama normala.(un simulacru de mama este mai bun decat lipsa aproape totala a mamei)
In cazul invers , imi este teama de un dezastru psihic al copilului ramas in grija unei mame psihotice. Asta este lucrul de care ma tem cel mai mult si pentru care am sa cer in principal respingerea actiunii si abia in subsidiar alte aspecte
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
ContSters328374, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare copil cristeo cristeo Buna ziua. Fratele meu se confrunta cu urmatoarea situatie si vreau sa-l ajut. Este casatorit de 2 ani, are un copil in varsta de 1 an si de cateva luni a ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord? UTILIZ UTILIZ Buna ziua. Am o problema de familie cu sotia, ea fiind cea care a calcat strmb in relatia noatra. As dori sa stiu daca se poate introduce actiunea de divort ... (vezi toată discuția)
Partajul in cazul dovedirii infidelitatii sotiei.. Florinm1973 Florinm1973 Am fost casatorit 19 ani din care a rezultat un minor de 16 ani care a ramas cu mine in locuinta. Pe sotie am inregistrat-o audio in timp ce discuta cu ... (vezi toată discuția)