avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema cu societatea de electricitate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema cu societatea de electricitate

Buna ziua

Ma confrunt cu urmatoarea problema:

Cei de la societatea de electricitate, acum 7 ani cand au schimbat contoarele vechi cu cele digitale, la montare, au incurcat firele apartamentului meu cu firele apartamentului vecinului, adica firele apartamentului meu au fost legate la contorul lui si firele apartamentului vecinului au fost legate la contorul meu. Fara ca vecinul si cu mine sa stim, plata consumului s-a facut in sensul ca eu plateam consumul lui si el platea consumul meu. Acest lucru s-a constatat doar de cateva zile de societate, noi stiam ca fiecare isi plateste ceea ce consuma. Problema este ca la contoare difera indexul in sesnul ca practic eu am consumat mult mai mult decat vecinul. Dat fiind ca noi, consumatorii, am fost indusi in eroare de societatea de electricitate prin faptul ca au gresit la montarea firelor in contoare, intrebarea este cine este in culpa si cine trebuie sa plateasca diferenta de index.
La momentul constatarii reprezentantii lor au intocmit o nota de constatare privind starea tehnica prin care s-a constatat ca firele sunt inversate si s-a constatat si diferenta de index. Intrebarea este am facut bine ca am semnat-o?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniciu , utilizator 21:54, 7 Aprilie 2020
Nu e vorba de prejudicial meu sau de cine ce a consumat, este vorba despre cine raspunde pentru greseala facuta. Daca eu as plati pentru acel consum ar insemna sa platesc pentru gresala altuia pentru ca situatia prejudiciabila pentru cel ce a platit mai mult a fost creata de catre societatea de distributie.
Cand spuneti Casa de Pensii spuneti statul roman....compania de distributie electricitate este o societate privata.
Nu ar insemna sa platiti dumneavoastra pentru greseala altuia pentru ca am afirmat ca vecinul dumneavoastra trebuie sa isi recupereze paguba de la soc de electricitate. In plus dansul poate pretinde dobanda legala pentru sumele platite in plus in mod nejustificat. Aceasta ar fi o situatie.

A doua situatie este in relatia dumneavoastra cu societatea de electr. Desigur ca puteti solicita sa nu platiti nimic iar societatea poate accepta. Eu am incercat sa zic ca pana la urma societatea v-a livrat energia electrica chiar daca dintr-o eroare nu v-a facturat-o.

Poate ne tineti si pe noi cum v-a evolua situatia dumneavoastra.
Nu cred ca are vreo relevanta faptul ca o institutie este publica sau privata.

Pana una alta puteti sa va studiati contractul cu soc. de electr. Poate gasiti acolo prevederi referitoare la obligatiile lor. Poate denuntati contractul.

Eu v-am zis cum asi proceda eu pentru ca eu consider ca daca consum ceva sa achit acel ceva.
Am inteles opinia dvs.
Totusi, ca si consumator de buna credinta indus in eroare m-as gandi de doua ori daca voi plati sau nu un pretins debit calculat pe ultimii 7 ani .

Aici este si o chestiune legata de contoar. El nu s-a aflat pe proprietatea dumneavoastra asa ca nu aveti de unde sa stiti daca au existat interventii autorizate sau nu asupra lui. Chiar daca exista sigiliu acel contoar putea sa fie resigilat.
Deja situatia devine foarte complicata:D....e adevarat ca nu se afla pe proprietatea mea....ci pe casa scarilor, iar pe langa faptul ca este sigilat peste el mai este pusa o consola din plastic care la randul ei este sigilata ....deci practic contorul este caspulat, sigilat si resigilat si este imposibil ca cineva neautorizat sa intervina asurpa lui fara a se observa acest lucru....de fapt daca ar fi asa cei de la societate ar fi observat asta si am fi discutat despre alta chestiune, ceea ce nu e cazul.

Alte discuții în legătură

Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)
"furt electricitate" buna ziua! speta este urmatoarea: in luna august 2020, se face ... Capitan Mirela Capitan Mirela Buna ziua! Speta este urmatoarea: In luna august 2020, se face inlocuirea instalatiei electrice la un apartament, procedura facuta de catre un electrician. ... (vezi toată discuția)
Fostii proprietari furau curent. bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ... ELEMONA ELEMONA Bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ieri am observat că la contoar firele care intră în el sunt inodate, (tăiate și ... (vezi toată discuția)