Vecinul poate ar avea ceva sanse cu recuperarea intregii sume de la furnizor, chiar daca teoretic s-au prescris cele mai vechi de 3 ani, vina apartine furnizorului.
Nu fac nicio eroare de judecata, sunteti in necunostinta de cauza... Energia electrica, gazele naturale, apa sunt categorii speciale si sunt tratate distinct in Codul Fiscal din punct de vedere al facturarii care se face dupa consum, nu inainte.
Si da, ati recunoscut starea de fapt, facturile vor fi corectate in concordanta cu starea de fapt pe care ati recunoscut-o... Veti putea doar contesta diferentele mai vechi de 3 ani care s-au prescris, pentru cele mai recente n-aveti nicio sansa de castig, nici in negocierea directa, nici in instanta. Parerea mea este s-o dati la pace cu ei, veti obtine ceva facilitati (de exemplu o esalonare la plata). N-o sa ziceti ca daca stiati c-ati consumat atata v-ati fi uitat mai putin la televizor sau ati fi scos frigiderul din priza... Pe de alta parte eu inclin sa cred ca v-ati dat seama de ceva vreme (poate de la inceput!!!) ca este o eroare de inregistrare la contor, poate n-ati stiut cauza, dar stiati ca sunteti facturat mai putin.
Vecinul poate ar avea ceva sanse cu recuperarea intregii sume de la furnizor, chiar daca teoretic s-au prescris cele mai vechi de 3 ani, vina apartine furnizorului.