Buna ziua,
A-si dori sa va expun situatia in care ma aflu. Sotul meu are o sora in varsta de 39 de ani. Aceasta are un handicap vizual accentuat, precum si un handicap mintal. Nu a fost inscrisa la nici un medic de familie, nu are acte care sa ateste handicapul. Soacra mea a decedat in luna a sasea 2013. De-a lungul anilor am incercat sa o conving sa-i faca actele necesare, explicandu-i ca pe langa ajutorul material, aceasta beneficiaza de tratament si incercarea de integrare in societate( daca este posibil). Refuzul a fost categoric...Drept urmare, de la decesul soacrei mele, cumnata mea locuieste cu noi, ocupand in acest moment camera copilului meu( am o fetita in varsta de sapte ani). Mentionez ca la decesul acesteia nu a fost dezbatuta nici o succesiune, nu a avut bunuri imobile, iar cele mobile...nu merita comentata starea in care se aflau. A avut in schimb doua credite la banci( pentru care trebuie sa suportam zeci de telefoane si amenintari). Cumnata mea trebuie servita permanent, nu are cele mai elementare notiuni de igiena si respect. Este afectata viata copilului meu, comportamentul este deja schimbat, este afectata viata mea de familie, traim permanent in stres, discutii si scandal. Nu avem posibilitatea sa plecam in concendiu, deoarece nu avem cu cine sa o lasam. Sotul meu nu lucreaza de peste un an( nu avem cu cine sa lasam copilul sau cine sa o ia de la scoala), eu sustin financiar familia( inclusiv pe cumnata mea). Am ales aceasta solutie pentru a fi unul dintre noi permanent cu copilul. Am incercat la Directia pentru persoane cu handicap, Directia comunitara, raspunsul oficial a fost permanent acelasi. Trebuie platita asigurarea medicala, pentru a se putea efectua restul pasilor pentru internarea ei intr-un azil. Anul trecut am platit in luna a saptea( 60 ron/ luna) obligati fiind sa achitam de la 01.01.2013. Asigurarea fiind platita in data de 22, a fost valabila doar zece zile, timp in care nu am gasit medic de familie la care sa o inscriem. Nu am posibilitatea sa platesc din nou. Am salariul minim pe economie, retinere de 212 ron, nu mi-ar ajunge ce castig intr-o luna sa achit.
Va rog, daca se poate un sfat, ce pot sa fac. Vreau drepturile copilui meu, in casa mea si pe banii mei, vreau protectia copilului meu si a familiei mele, asa cum sunt garantate prin constitutie. Vreau sa-i ofer posibilitatea cumnatei mele sa beneficieze de institutionalizare si tratament, deoarece starea ei se degradeaza vizibil si in cazul in care intervine vreo problema nu pot sa-i ofer nimic, deoarece nu stiu daca nu este alergica la ceva. Situatia este foarte complicata si a-si avea multe de spus pentru a se putea intelege bine.
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
07:07, 10 Decembrie 2014