avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere sot si sotie aceeasi unitate art65 alin 1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere sot si sotie aceeasi unitate art65 alin 1

buna ziua .am o noua nelamurire.astazi am reusit sa ridic cartile de munca a mea si a sotului de la itm.magazinul unde am lucrat ,a fost inchis din luna martie ziua 4 ,fara sa ni se plateasca salarii,indemnizatii,etc. si bineinteles fara preaviz. eu am facut sesizare la itm la data de 07.04.2009, in vederea drepturilor salariale ,preavizului si in mod expres in vederea recuperarii cartilor de munca.am fost in fiecare saptamana la itm pt aceasta problema,si bineinteles ca nu am primit decat un singur raspuns in scris de la dansii,precum ca au efectuat un control la unitatea indicata de mine,si cand vor finaliza imi vor comunica.,dar in ce priveste cartea de munca nu au spus nimic.am facut o noua revenire tot la itm si iarasi am cerut cartea de munca si bineinteles ,ca tot nimic.am cautat-o de nenumarate ori pe inspectoarea de sector sa intreb de cartea de munca si nu mai era mi s-a comunicat dansa,era o alta doamna.astazi m-am dus din nou la itm si surpriza..am gasit-o pe inspectoarea noastra la sect 1. tot dansa era ofuscata ,deoarece dansa cica m-asteapta de o luna sa ridic cartile.oare ei nu stiu de capul lor? eu am batut drumul saptamanal acolo dupa carti, am tot intrebat de dansa si nimic,am facut si vreo trei cereri in vederea recuperarii cartiii,si tot ea ma ia la rost. deciziile de incetare a contractelor de munca si cartile erau la dansa pe birou, sii erau datate din 06.04.2009,pe cartile de munca era operata desfacerea cim cu art 65 alin 1,iar pe cartea de munca nu era operata casatoria si numele dupa sot,lucru ce la facut la observatia mea pe loc.la intrebarea mea ,cum ramane cu preavizul nedat ,si faptul ca magazinul a fost inchis cu o luna inaite de a depune dl patron deciziile,mi-a sugerat sa mai invat carte sau sa intreb la itm in radu voda.acum problema mea este ,daca se pot verifica statele de salarii pe luna martie,deoarece nu am semnat nici un stat pt aceea luna,si cum decizia a fost depusa oluna mai tarziu,nu trebuie platit salariul pe martie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:50, 18 Mai 2009
multumesc de raspuns doamna,dar spuneti-mi va rog cum sa formulez acea adresa catre patron,si de unde sa o trimit cu nr de inregistrare?tot de la posta? va multumesc anticipat.
pt maryabuta:

daca ati fi citit cu atentie, mai sus vi s-a spus i:
intocmiti o adresa catre angajatorcu nr de inregistrare, sau trimisa prin posta cu confirmare de primire si sa va cereti drepturile, specificand de asemenea ca in cazul in care nu sunteti platiti pana in data x (cand doriti) veti face plangere la ITM dupa care veti apela la tribunal (litigiile de munca nu se platesc)

Si scrieti cam asa: Catre conducerea societatii X, subsemnata MB cu CNP.. domiciliu..., angajata la societate din data .. paan in data..., avand in vedere urmatoarele... (si enumerati la ce vareferiti, deciza de desfacer contract, etc). .... va solicit prin prezenat: (si scrieti ce solicitati, acordarea salariu compensatoriu, plata salariului pe luna x, etc....), Mentinez ca in cazul in care nu mis e vor acorda drepturile solicitate ma voi adresa cu palngere la ITM si la Tribunal.
Cam asa se scrie :)
maryabuta:
1. Termenul legal de raspuns de la Inspectia muncii este de 30 de zile, asa ca mai aveti putin.
2. Pe orice pagina din acest site, sus, langa "forum" gasiti "consultanti". Intrati acolo si gasiti toti consultantii de pe forum.
Alegeti un avocat din Bucuresti (unde domiciliati), il contactati (aveti acolo adresele si numerele de telefon) si vedeti cine va poate ajuta. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este tras la raspundere de catre itm patronul care inchide unitatea fara sa dea preaviz angajatilor si fara sa faca demersurile necesare somajului? maryabuta maryabuta acest patron la care fac referire ,eu si sotul meu am lucrat 14 si respectiv 12 ani in unitatea dinsului.pe cartile noastre de munca sint acesti ani ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unitatii fara preaviz,neachitarea drepturilor salariale,calificare dobindita la locul de munca fara a fi operata in carnetul de munca maryabuta maryabuta buna! am si eu mai multe intrebari si daca puteti va rog respectuos sa ma ajutati cu niste sfaturi.eu si sotul meu am lucrat la aceeasi societate timp de 12 ... (vezi toată discuția)
Drepturi compensatorii in cazul desfacerii contractului de munca cu art 65 din legea muncii ilie cristina ilie cristina buna ziua!am si eu o problema..sotul meu lucreaza la o societate care are 9 angajati dintre care unul este si el...pe data de 16.06.2010 a primit o instiintare ... (vezi toată discuția)