avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza de confidentialitate

Buna ziua,

As dori sa aduc in discutie urmatoarea chestiune:

La incheierea unui contract de confidentialitate, angajatorul este obligat sa adauge la salariu 25% din valoarea totala a acestuia pentru respectivul salariat?

Este vorba de salariul net sau brut?
Cel mai recent răspuns: Karmin , utilizator 16:10, 11 Octombrie 2005
Clauza de confidentialitate poate avea efecte nelimitate in timp.
Da, am mai intrebat si eu si am aflat ca se poate. Dar cum ramane cu valoarea contractului? Eu oricum nu voi avea bani sa platesc o asemenea suma deci se va ajunge in instanta; instanta ce va putea face decat sa ma oblige sa platesc, din moment ce eu mi-am asumat o asemenea obligatie prin semnarea contractului...
Atunci varianta corecta ramane: nu semna, sau obiecteaza cu privire la suma inserata in clauza.
Au micsorat suma, dar eu vreau sa fie scoasa de tot o asemenea clauza. Vreau sa fie prevazut ca despagubirile sunt pe masura daunelor produse, iar suma sa fie stabilita de instanta. Ar fi deplasat sa pretind asa ceva?
Nu ar fi deloc deplasat. Nu esti obligat sa semnezi o clauza care contine dispozitii vadit disproportionate.

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate abuziva gavroche_76 gavroche_76 Buna ziua. Patronul meu doreste sa semnam un act aditional la contractul individual de munca in care se specifica: ..... angajatul nu are voie sa se ... (vezi toată discuția)
Act aditional adrian_adrian_adrian adrian_adrian_adrian Buna ziua. In urma cu 6 luni am semnat la actualul loc de munca un act aditional de fidelizare si confidentialitate a carui valabilitate se va derula pana la ... (vezi toată discuția)
Contract confidentialitate iza_eli2013 iza_eli2013 Buna ziua , am o patiserie cu covrigarie in Braila si am o problema , in momentul cand imi pleaca un angajat imi vinde ori retele unde se angajeaza ori ... (vezi toată discuția)