avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza de confidentialitate

Buna ziua,

As dori sa aduc in discutie urmatoarea chestiune:

La incheierea unui contract de confidentialitate, angajatorul este obligat sa adauge la salariu 25% din valoarea totala a acestuia pentru respectivul salariat?

Este vorba de salariul net sau brut?
Cel mai recent răspuns: Karmin , utilizator 16:10, 11 Octombrie 2005
Corami, perioada de neconcurenta este dupa incetarea CIM?
Iti multumesc pentru raspuns
Dupa modificarea din iulie a Codului Muncii, clauza de neconcurenta isi produce efectele ulterior incetarii CIM, dar nu mai mult de 2 ani de la aceasta data.
Conform noilor prevederi indemnizatia de neconcurenta se plateste pe perioada de neconcurenta si nu pe perioada de derulare a relatiei de munca. Din acest motiv suma platita nu reprezinta un venit de natura salariala, dar poate fi considerata ca fiind un venit de inlocuire. Indemnizatia platita de catre fostul angajator reprezinta pentru acesta cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe profit.

Avand in vedere ca aceasta categorie de venit nu este reglementata special in Codul fiscal, va fi incadra in categoria altor venituri si impozitat la sursa conform prevederilor art. 79:

"Art. 79.
Impozitul pe venit se calculează prin reţinere la sursă la momentul plăţii veniturilor de către plătitorii de venituri, prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului brut.
Impozitul calculat şi reţinut reprezintă impozit final.
Impozitul astfel reţinut se virează la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reţinut."
f), g), h) şi j), ori a intervenit din iniţiativa angajatorului pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate abuziva gavroche_76 gavroche_76 Buna ziua. Patronul meu doreste sa semnam un act aditional la contractul individual de munca in care se specifica: ..... angajatul nu are voie sa se ... (vezi toată discuția)
Act aditional adrian_adrian_adrian adrian_adrian_adrian Buna ziua. In urma cu 6 luni am semnat la actualul loc de munca un act aditional de fidelizare si confidentialitate a carui valabilitate se va derula pana la ... (vezi toată discuția)
Contract confidentialitate iza_eli2013 iza_eli2013 Buna ziua , am o patiserie cu covrigarie in Braila si am o problema , in momentul cand imi pleaca un angajat imi vinde ori retele unde se angajeaza ori ... (vezi toată discuția)