Exista vreun interval de timp legal in care proprietarul unui apartament trebuie somat / notificat de catre asociatie pentru a permite accesul in apartament in vederea efectuarii unor lucrari de interes general cu care proprietarul nu este de acord? (schimbare programata coloane comune apa, NU avarie)
Pentru claritate, precizez urmatoarele:
1. La lucrarile anterioare similare, proprietarilor li s-a solicitat acceptul pentru lucrare pe un tabel in alb, fara nici o mentiune despre data inceperii, durata, continutul sau costul lucrarilor. Aceste precizari au fost facute VERBAL de catre administratorul blocului, dovedindu-se a fi incorecte (termene de executie triple, cost dublu)
2. Ieri seara la ora 6PM mi s-a solicitat acceptul pentru o lucrare similara, care urma sa inceapa astazi la 9 AM. In aceleasi conditii (tabel in alb, fara detalii lucrare, nici macar data inceperii). Pentru ca nu-mi pot lua un numar nedeterminat de zile de concediu in termen atat de scurt, nu am semnat tabelul de accept al lucrarii, moment in care mi s-a spus ca lucrarea se va face oricum, cu sau fara acceptul meu.
Intrebarea mea este daca Asociatia poate face acest lucru in apartamentul meu, fara ca eu sa fiu de accord si fara ca sa ma anunte in prealabil.
Multumesc foarte mult.... m-am uitat in legea 230 si nu este specificat foarte clar ce trebuie sa cuprinda acel preaviz de 5 zile, exista cumva aceasta mentiune intr-o lege/norme metodologice ulterioare?
Nu exista nicaieri stipulata obligatia unui proprietar sa stea cu usa deschisa 2-3 zile pentru inlocuirea unei coloane de apa.
Timpul de schimbare a unei coloane intr-un apartament cu tot cu legatura facuta la apartamentul de sus si la cel de jos, dureaza 1-2 ore si nu mai mult.
Daca vi se cere sa stati acasa o zi intreaga inseamna ca executantii nu stiu meserie, administratorul ori presedintele asociatiei nu au habar de o asemenea lucrare, ca acesti oameni trebuie schimbati din functie si trimisi la plimbare.
Dar exista vreo lege care sa-i oblige pe ei sa-mi mentioneze clar in preaviz data inceperii si durata lucrarilor, astfel incat sa le asigur accesul in apartament?
Nu exista o lege care sa-l oblige pe presedintele Ionescu Gh. Vasilica ceva sau altceva.
Exista legea 230/2007 care va da dreptul sa alegeti in conducerea asociatiei oameni adevarati si aceeasi lege va da dreptul ca proprietar sa candidati ca membrul in comitetul executiv, presedinte, cenzor...
Chiar daca nu ar exista atatea legi si experienta multora in aplicarea legilor referitoare la asociatiile de proprietari, este suficient simplu fapt ca cei pe care-i alegeti sunt dintre proprietari, va reprezinta si trebuie sa cunoasca problemele vecinilor si sa le inteleaga. Un presedinte care nu incearca sa rezolve problemele asociatiei cat mai convenabil pentru majoritatea, nu va mai fi ales presedinte. De aceea supararea dumneavoastra, daca se intampla ceea ce ne povestiti aici, ar trebui sa fie la fel de mare pentru majoritatea vecinilor dumneavoastra. Discutati cu vecinii si schimbati lucrurile.