avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... as dori o lege
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

as dori o lege

as dori sa stiu o lege cam pana la ce ora se poate asculta muzica intr-un apartament ca am o vecina pe scara care ne tot suna cum aude ca mere muzica si ne tot ameninta intradevar a facut reclamatie la politie si a venit sectoristul la noi . dar de curand a sunat din nou cum a auzit ca ne mere muzica la 8.30 si ne-a amenintat si la sotul ia spus ,sotul ei ca sa aiva grija cum iese din casa nu nu sa stie ce i se poate intampla .eu as dori sa imi o dati o lege prin care sa stim pana la ce ora putem asculta ,si cu amenintarile cum putem face. va mutumim
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:47, 21 Mai 2009
pe acest considerent invocat de dvs,citez: ar fi ilegala si contractarea unei sanctiuni constand in majorari de intarziere la plata sau in clauza pena.inchei citat...nu .credeti.ca este exact ce am mentionat......legea ar fi prevazut...ex:asociatia poate dispune sanctionarea celor care nu respecta....
Aici legea specifica...(230/20070)..asociatia poate hotara pana la 0,2%...nu?
Si revin..asocierea se face printr un ACORD DE ASOCIERE. deoarece intr o asociatie exista numai o singura parte...proprietarii.. Nu poate fi vb de contract in functionarea unei asociatii.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
proprietaru, utilizator
Deja- i o aiureala, n- are nicio logica
de ce dle cioaca?...e bine sa lamurim...atributiile comitetului si a AG.
Cand am spus ca "ar fi ilegala si contractarea unei sanctiuni constand in majorari de intarziere la plata sau in clauza penala" ma refeream la orice contract civil, fie el intr-o asociatie de proprietari sau nu. In niciun caz legea nu prevede ca cetateanul X, atunci cand contracteaza sa spunem un contract de prestare de servicii de telefonie, poate sa isi asume ca in cazul in care nu isi respecta obligatiile sa plateasca pe de o parte majorari de intarziere si pe de alta parte o anumita suma cu titlu de clauza penala daca inceteaza contractul intempestiv.

asociatia poate hotara pana la 0,2% nu?

Da, in cazul limitat al majorarilor la intarzierea platii cotei de intretinere, nu mai mult. In niciun alt sens nu exista limitare.

Si revin..asocierea se face printr un ACORD DE ASOCIERE. deoarece intr o asociatie exista numai o singura parte...proprietarii.. Nu poate fi vb de contract in functionarea unei asociatii.

Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, dar cu aceasta afirmatie ati revolutionat dreptul civil roman. Cum sa fie o singura parte cand fiecare proprietar are interese diferite? Fiecare proprietar e o parte, iar acordul de asociere este un contract multilateral. Puneti atata accent pe faptul ca asociatia se infiinteaza prin acord de asociere, de parca ar si conta ca ii spunem acord, conventie sau contract. Sunt sinonime din punctul de vedere al dreptului civil. Pai daca ar exista o singura parte, cu cine ar cadea de acord :D ?
pentru lamurirea deplina a situatiei, cititi in legea 230/2007 articolul 27 (atributiile adunarii generale), articolul 30 (atributiile comitetului executiv) si articolul 31 (atributiile presedintelui)
in niciunul dintre articole nu se spune ca acestia pot sanctiona pecuniar vreunul dintre proprietari, pentru ca nu au dreptul legal de a face acest lucru. cei indreptatiti a face asa ceva sint ORGANELE DE STAT : politie, garda financiara, garda de mediu, politia comunitara, administratia financiara, primariile, judecatoriile, etc
singura sanctiune pecuniara care poate fi aplicata este penalizarea de maxim 0,02% pe zi la plata cotelor de intretinere, dupa cele 50 de zile de la afisarea intretinerii la avizier ( nu ma intrebati de unde rezulta aceste 50 de zile pentru ca am explicat intr-un alt topic, destul de disputat la acea vreme :) )

Alte discuții în legătură

Salarizarea angajaților unei asociații de proprietari: cum se face achitarea dărilor către bugetul de stat? B10DSA B10DSA Va rog sa ma îndrumați cu privire la salarizarea angajaților unei asociații de proprietari. Situația în fapt : Asociația de proprietari are doi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cum pot fi sancționați niste locatari gălăgioși? ... Roxana Craciun Roxana Craciun Bună ziua! Cum pot fi sancționați niste locatari gălăgioși? În fiecare noapte, cu preponderenta, tarasc scaunele, lovesc obiecte prin casa, striga, ... (vezi toată discuția)
Modalitate de evacuare chirias rau platnic Mihiri Mihiri Buna ziua, Cum se poate evacua un chirias care isi plateste chiria cu intarziere si care a acumulat datorii uriase la intretinere si nu vrea sa le achite de ... (vezi toată discuția)