avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

stima..am o nedumerire in leg.cu somajul,lucrez de 6 luni lao firma iar in momentul de fata patronul imi cere sa imi dau demisia pe motiv ca nu mai avem de munca(suntem doar 2 angajati la firma respectiva,el sustinand ca incheie activitatea)as vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj.(in total pe cartea de munca am lucrati in jur de 4-5 ani dar de la ultimul loc de munca si actualul e o pauza de 4 ani).Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: fabe , utilizator 16:25, 19 Mai 2009
Buna ziua .Momentan sunt pe somaj si am inteles ca pot sa mai am un venit suplimentar pina la un salar minim pe economie , dar nimeni de la Finante nu-mi spune exact cit + cica se calc pe baza unui indicator + si as vrea sa nu pierd somajul, pentru ca deocamdata nu e un venit sigur. Contractul care trebuie la finante cu venitul suplimentar iar nu stiu nici ei exact cum sa+l fac
in leg documentele ce trebuiesc completate in tara respectiva ,eu din august anul trecut sunt acasa si nu cred ca este posibil sa fac un drum pana acolo sa completez acte,nu se pot face in tara? mentionez ca din tara respectiva am contractul de munca incheiat cu angajatoul,fluturasele de salar si CUD(adeverinta de venit pe anul 2008)
Multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
danylory2003, utilizator
Fiind spus "venit de pana la un salar minim pe economie", consider ca inseamna orice venit care poate fi mai mic chiar si cu 5 bani. Cei de la Finante ar trebui sa dea toate detaliile pentru a se preveni incalcarea legii.
in leg documentele ce trebuiesc completate in tara respectiva ,eu din august anul trecut sunt acasa si nu cred ca este posibil sa fac un drum pana acolo sa completez acte,nu se pot face in tara? mentionez ca din tara respectiva am contractul de munca incheiat cu angajatoul,fluturasele de salar si CUD(adeverinta de venit pe anul 2008)
danylory2003 a scris:

Buna ziua, tot nu mi-ati spus daca este vorba de o tara UE. Din cate stiu, se poate solicita din Romania completarea acelei adeverinte standard privitoare la stagiul de cotizare, prin ANOFM. Mergeti si va interesati la AJOFM din judetul in care domiciliati despre procedura aceasta.
Studiati putin si acest link:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
pakos, utilizator

Alte discuții în legătură

Somaj steaua59 steaua59 prima intrebare:persoana cu peste 30 de ani in cimpul muncii si salariu 1850 brut pe luna cit va avea somaj? si a doua interbare:cum poate intra in somaj daca ... (vezi toată discuția)
Somajul florea daniela rodica florea daniela rodica sunt in c c c pana pe 14 ian 2010 firma la care am lucrat intre timp a dat falimnt pot beneficia de somaj si cum se calculeaza va multumesc:) (vezi toată discuția)
Somaj andra p. andra p. Daca lucrez din aprilie 2008 cu carte de munca, dupa cat timp am dreptul la ajut. de somaj, din aprilie 2009 ? Daca as fi in somaj de la 1 ian., as lua vreun ... (vezi toată discuția)