As vrea sa stiu daca de un an si jumatate s-a procedata corect de catre firma la care lucrez.
Am doua popriri de la doua banci si de plata lunara o pensie alimentara, pana acum de la serviciu s-a facut poprire jumatate din salariu doar catre cele doua banici netinandu-se cont ca eu am de platit si pensie alimentara reprezentand 1/4 din venit. Mentionez ca eu am spus lucrul acesta de nenumarate ori ca eu am pensie alimentara insa nimic.
Vreau sa stiu cum sa procedes legal sa-mi pot recupera banii popriti in plus de la angajator, si pentru ai putea platii copilului cum ar fi fost normal.
Multumesc
Doamna, eu v-am spus opinia mea cu cea mai buna credinta. Mi-o mentin pana la ultimul cuvintel si pana la ultima explicatie.
V-am spus si care este, in optica mea solutia, sa rezolvati situatia pentru viitor (pentru ca pentru un an jumate in trecut, in care nu ati ridicat problema, eu nu cred ca mai aveti ce sa faceti).
Nu am ce sa va spun ori sa va explic mai mult decat ce am scris deja. Nu vreu sa discut in contradictoriu cu dvs., nu (mai) vreau sa va conving de nimic si nici nu vreau sa fiu eu paratraznet (gratis pe forum, pe timpul si resursele mele) pentru situatiile delicate sau inconsecventele din legi / situatii cu care nu am legatura.
Poate vreun consultant mai luminat ma va contrazice argumentat si/sau va da o solutie mai buna / in sensul dorit de dvs.
Numai bine.
Multumesc si scuze daca v-am deranjat nu va ceream socoteala la ce m-ati sfatuita era doar o discutie si nici nu va cer nimic in plus gratis. Ma repet era doar o discutie. Oricum in cazul acesta cu siguranta o sa apelez la un avocat. Practic mi-am spus si eu in cateva cuvinte necazul meu de care am parte. Multumesc inca o data, o zii frumoasa
Asta am facut am dus hotararea la angajator cu 10 zile in urma insa nimic, a venit ziua de salariu eu nu am primit nimic. As vrea sa stiu ce pot face in continuare pentru a recupera sumele din urma si pe viitor sa se regleze.
Cereti un raspuns oficial si de la ITM, scrieti-le cazul dvs si trimiteti copie dupa hotararea de divort si eventual raspunsul oficial al firmei dvs.
Daca nu o rezolvati nici asa, va trebui sa apelati la un executor judecatoresc sa va infiinteze poprire pe salariu.
Problema e ca instanta nu mai infiinteaza poprirea din oficiu, iar hotararea de divort prin care vi s-a fixat pensia nu ii e opozabila firmei, iar aceasta de teama unei validari a popririi, inteleg sa s esupuna numai cererilor executorului.
Da ce sa zic dle. Astazi cei de la serviciu nu recunosc ca am trimis hotararea de divort si mi s-a spus ca se va rezolva pe viitor cu reglarea sumelor doar daca fostul sot va deschide un cont insa acesta nu vrea sa deschida cont, le-am propus sa-mi vireze mie in contul de salariu iar eu sa-i trimit prin posta, dar nu vor ei spun ca asa trebuie. Este corect? Sunt la capatul rabdarilor va rog sa ma ajutati. Ma gandeam sa vb cu un avocat, ce credeti as proceda corec
t?
Am doar dovada de depunere a hotararii catre resurse umane cu nr de inregistrare de acum insa cea trimisa ulterior nu mi-a trecut prin cap sa-i dau nr de inregistrare si nu pot dovedi credeti ca am vreo sansa sa-mi pot recupera banii din urma? Ca pana la urma sunt din munca mea si vrea sa se faca dreptate, de ce sa platesc catre niste datorii neplatite de fostul sot si puse in carca mea si sa nu-i dau copilului. Credeti ca gresesc?
Cine incalca legea?
roy1958
buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)
O intrebare- poprire
exu
Buna ziua am si eu o intrebare am o popriere pe salar dar urmeaza sa dau pensie alimentare pentru fetita mea cat va fi poprirea totala la un salar minim pe ... (vezi toată discuția)