Iar ma vad nevoita sa citez aici ceea ce scriati pe forum prin 2008
Mgore a scris:
Mentionez ca "definitiv si irevocabil" s-a luat in data de 11 septembrie 2003
In anul 2005 datorita faptului ca nu eram multumit de felul in care este educat fiul meu, de notele obtinute de el la scoala, am notificat-o pe fosta sotie si pe fiul meu, asupra faptului ca nu sunt de acord cu situatia mai sus aratata si ca daca lucrurile nu se schimba imi voi revizui oferta de donatie in sensul de a renunta la ea.
In anul 2007 in luna Mai o notific (printr-un cabinet de avocatura prin executor judecatoresc) pe fosta sotie ca nu mai vreau sa donez cota mea fiului nostru M.C.
O vorba romaneasca zice ca fiecare pasare pe limba ei piere.
Ori chiar dvs. spuneati prin 2005 ca acel "inteleg sa donez" era o oferta de donatie.
Acum ati dori ca un judecator sa nu o vada ca pe o oferta. Dar ca pe ce sa o vada? Ca pe o gluma scrisa intr-o tranzactie?
In conditiile in care contractul de donatie poate fi incheiat si prin oferta (in forma autentica) urmata de acceptare (in forma autentica), acel "inteleg sa donez in termen de 4 ani" cuprins intr-un act autentic (hotararea de expedient care a consfiintit tranzactia) nu prea are cum sa fie privit altfel decat ca o oferta de donatie pe termen de 4 ani.
Actul care urma sa mai fie facut era ...acceptarea ofertei. Si acceptarea a fost facuta si v-a fost comunicata. Din momentul intalnirii ofertei cu acceptarea s-a nascut ...donatia.
Daca acel "inteleg sa donez" n-ar fi fost privit ca o oferta ferma, atunci judele n-ar fi luat act de tranzactie.
Pentru ca:
- ori inteleg sa donez (ferm) = oferta de donatie
- ori inteleg sa donez :pleasantry: doar daca vrea muschiu' meu :pleasantry: (scuzati expresia). = clauza potestativa din partea celui care se obliga = tranzactie de care judecatorul nu putea sa ia act, tocmai din pricina acelui "daca vreau" despre care ziceti dvs. astazi ca s-ar subantelege in tranzactia de atunci.